2021-08-13 140 浏览
而家外遊係非常難嘅事⋯⋯已經好耐冇去過日本🇯🇵非常掛念日本嘅美食啦!🤣其實而家最安全都係香港🇭🇰!所以我老公特登帶我去一間富有日本色彩嘅餐廳🍴🇯🇵🇯🇵漁獲浜燒🇯🇵🇯🇵因為呢間餐廳食材非常新鮮!思念日本嘅美食就去嗰度就啱啦!😍好在老公一早book咗位!原本book咗8:00因為太多人要8:30!當然可以啦⋯⋯🙆‍♀️為咗美食呀嘛😬沖繩風沙律🥗充滿沖繩之風嘅沙律🥗😍沙律菜爽脆非常🙆‍♀️食材相當豐富😍有沖繩出品嘅苦瓜和海葡萄!脆卜卜⋯⋯加上新鮮嘅刺身和八爪魚🐙無論色彩和口感都一流⋯⋯味增蟹甲羅燒每一口都帶着蟹膏嘅鮮味!加上香脆嘅多士!超級美味!係要慢慢品嚐!😋刺身盛盒五款赤蝦非常大隻!肉質清甜爽口!油甘魚丶三文魚丶吞拿魚😃肉質相當肥美而且帶有光澤!海膽非常鮮甜且creamy🙆‍♀️蟹肉黃金海膽炒飯其實日式炒飯最正就係搭上海膽⋯⋯每一口帶着蟹肉和海膽真係超級美味,而且飯粒炒得非常乾身😋享受一頓豐富嘅晚餐🥳點可以少得一支美酒襯托呢🥰天之户45%🍶入口非常清爽!香氣清新每一口都充滿滿嘅花香!順滑易入口⋯⋯美酒配佳餚!其實使乜去日本啦⋯⋯😆這一頓與晚餐非常完美!唔怪之得咁爆滿啦⋯⋯

🇯🇵🇯🇵漁獲浜燒🇯🇵🇯🇵

因為呢間餐廳食材非常新鮮!
思念日本嘅美食就去嗰度就啱啦!😍

當然可以啦⋯⋯🙆‍♀️為咗美食呀嘛😬