2020-02-12
人在尖沙咀又想食串燒?嚟呢度一定無錯!今次叫咗燒雞泡魚乾,燒蠔,燒韭菜,燒豬肋骨,燒雞全翼,燒雞肉串,燒豬頸肉,燒蜆,燒芫荽,貢丸牛丸,秋葵,肉桂焦糖菠蘿,芝士翠肉瓜,雞髀菇,超多嘢食!呢度啲串燒用一塊燒熱嘅鐵板上,熱度可以keep好耐,慢慢食都唔怕會攤凍呢度嘅格局類似酒吧/居酒屋,坐得近吧位嘅可以見到廚師整嘢食,幾有feel! 叫咗咁多嘢食,樣樣都好好食好有水準,但我覺得其中幾樣焦點就係個蠔,蜆,豬肋骨同燒芫荽!蠔隻隻都大大隻超Juicy新鮮;蜆嘅調味簡單,但正正因為咁反而食得到個鮮味;豬肋骨超入味,烤得超淋,用刀輕輕一切就切得開!而芫荽相信唔係個個人都啱食,但鍾意食嘅一定要叫,烤過之後嘅芫荽味比起未烤係強超級多,非常好食!結尾嘅肉桂焦糖菠蘿亦都係必點,外脆內juicy嘅口感真係超正!