2020-10-13
搵到間就腳又坐得舒適,食物質素又好既邊爐都真係唔係咁易, 今晚就俾我黎到呢間老百姓試試佢~ 佢係太子同深水埗中間, 食夜左行番旺角都有車番到屋企~ 我地叫左個杏汁豬肺湯底~ 真係好少試呢個湯底, 所以見到有得揀就嗌左! 個湯底好鮮! 入面仲有好多隻雞腳! 勁正!!! D 豬肺我覺得都洗得幾乾淨, 口感都幾得意! 成個湯都好想, 我地梗係飲左湯先開始打邊爐! 叫左打邊爐必備既炸魚皮同響鈴! 響鈴仲要係自己即炸! 店員話可以放湯再食或者就咁點汁食! 我就覺得放完湯再點汁食好正! 響鈴勁酥! 炸魚皮超脆口! 好怕食到唔新鮮既炸魚皮! 但呢度一D 都唔會! 夠哂脆口!!! 我地仲叫左鴨血, 萵荀, 脆肉鯇, 極品本地手切肥牛同埋翡翠苗! 極品本地手切肥牛真係極品! 每塊個厚薄度岩岩好! 仲好重牛味! 夠哂正! 翡翠苗就好少見打邊爐有得叫, 叫左黎試試, 索哂湯汁又唔錯!!!!! 鴨血, 萵荀, 脆肉鯇 水準之作! 冇野挑剔! 正!