2020-04-04 800 浏览
青衣好少黃店,不過收到朋友通知喺長發有幾間黃店,呢日做完運動就走去醫肚啦!以前長發出晒名夜晚多小販檔,近年規劃過就搬返晒入室內,乾淨企理得多。聞說呢間鬍鬚仔黃到金,所以想嚟會一會。我嚟到既時候5點幾,正係落場時間,於是去長發商場行個圈再返嚟。原來長發商場都會有啲小攤檔賣啲小手作架!好耐無嚟呢邊啦!等到老闆同各位店員準備好,我就點咗個熟客大力推介既芝士漢堡套餐,除咗主菜漢堡,仲有湯或者汽水,再加小食。我揀咗是日黑松露湯同薯條。因為都係小店,所以會用即棄餐具,姑勿論呢個黑松露湯係罐頭定煮,我都覺得好有心,有幾可食快餐會有黑松露湯?熱辣辣,有陣陣黑松露香。再等即製既漢堡主菜,入面有好足料芝士,食落啖啖肉又juicy,而且配粗薯條真係無得彈,全部新鮮即製,好味到我全部食清光!店面雖然細,但都唔少文宣。我坐喺度食既幾個字,真係好多人嚟買餐,好羨慕住長發既居民啊!當日台灣大選,我食到咁上下就有結果出嚟,差不多可以肯定小英連任,老闆就立即做咗個新菜式嚟話要賀一賀佢!好有心!希望繼續加油努力呀!

聞說呢間鬍鬚仔黃到金,所以想嚟會一會。

希望繼續加油努力呀!
2020-01-11