2022-05-12 102 浏览
今日去左將軍澳一帶做野,係康城想食個飯先,見到呢度原來都有得食清湯腩,我又好耐無食好掛住牛腩,即刻去食!平時清湯腩既環境都係好小店feel,好似茶記咁,但係呢度可能因為係商場入面既店,環境好好,坐得舒服好多!好啱中意食湯腩但怕環境烏糟既人!我地一個叫左牛三寶河粉,一個就叫牛三寶擔擔麵,兩個都升級做崩沙腩。牛三寶超足料,牛筋、崩沙腩、牛肚每樣三份起跳,牛筋大大條,口感彈牙得黎煙韌,唔會好油膩既感覺,好正,崩沙腩好香牛味,肥肉同瘦肉比例完美,正!牛肚爽口彈牙,不過牛肚對我黎講就鹹左少少,但整體上呢碗清湯腩不得了。清湯香,加河粉牛腩好好味。擔擔麵我都試左d湯同麵,麵條彈牙,湯有好濃花生味又帶點辣味,好香,食落好惹味,腩肉點呢d湯食都一流兩碗咁足料既麵,埋單都係150左右,抵食夾好味!

牛三寶超足料,牛筋、崩沙腩、牛肚每樣三份起跳,牛筋大大條,
牛肚爽口彈牙,不過牛肚對我黎講就鹹左少少,
但整體上呢碗清湯腩不得了。清湯香,加河粉牛腩好好味。

兩碗咁足料既麵,埋單都係150左右,抵食夾好味!