餐厅: 班蘭葉印尼餐廳
资讯:

2019-12-01 595 浏览
平時我好偏好喜歡東南亞菜式, 但是真的比較少吃印尼菜 。印象中,我只是喺馬來西亞,試過印尼菜。 印像中沒有很特別的感覺。今次朋友介紹一間佢覺得好好味嘅印尼菜。半信半疑之下, 一於跟佢去試試。😊😊今次嚟班蘭葉印尼菜,改變左 我對印尼菜嘅印象😋😋😋我哋嗌咗:羊肉串燒6串羊肉串燒份量頗多, 炭燒香烤 非常惹味, 仍然保持烤肉嫩滑多汁。烤雞配班蘭葉飯班蘭葉塔尖飯, 飯質煙煙靭靭, 充滿班蘭葉嘅香味。 烤雞非常入味, 配搭 特式醬料 更加倍美味。虎蝦配花膠粉皮呢個好特別喎, 粉皮類似泰國捲心粉, 配上大大塊花膠, 同埋花膠湯, 好滋補嘅感覺。 虎蝦大大隻 又多肉, 炸完之後都係保持到肉汁唔會好乾。牛油果沙冰極力推薦一定要嗌牛油果沙冰, 沙冰入面真係好多牛油果果肉。 我自己非常鍾意。椰汁沙冰朋友嗌咗椰汁沙冰, 味道非常香濃, 而且 用椰漿而唔係用椰粉打成, 所以沙冰又滑而且冇粉粒。整體嚟講真係幾好食, 臨走 仲買咗兩件印尼糕點 , 煙煙靭靭充滿椰汁味超好食。

今次嚟班蘭葉印尼菜,改變左 我對印尼菜嘅印象😋😋😋

我哋嗌咗:
羊肉串燒