2021-10-25 170 浏览
無意中發現呢間冰室因為今日想飲咖啡,餐牌上有即磨的,即試下。冰室有5張4人檯,當日吾想食太飽所以叫左2份三文治,芝腿及蔥炒蛋 (3.6牛乳)。個餐牌好特別,畫左卡通貓,牆飾有2條龍,有d 漫畫feel。麵包係厚切,以為會硬但食落好軟熟,芝腿正常,蔥炒蛋非常美味,有 heart 的製作,需則吾知點解廚房要先出遲過我到的8人早餐,佢地都有炒蛋,唯一的樓面姐姐更寫錯左我叫的蔥蛋做蛋牛。我吾食牛否則會食左佢,所以又再等,前後都等左15分鐘先可以食我份三文治。好彩,份三文治係非常美味,炒蛋係滑蛋,夠厚,加蔥係perfect, 2樣我喜愛的材料,抵消番久等的煩燥,而價錢只係$26 (2份加埋先係$50), 非常超值。即磨咖啡都好飲,完美的一餐,一定會再幫襯。補充,寫錯單的姐姐好有禮貌的道歉後快速幫我改單,讚。