2007-09-05
同事極力推介此店, 星期六中午終於有機會試菜, 但必須訂位因非常多人,入到店鋪都幾有日式感覺, 被安排坐bar枱可見到師父親手做的壽司, 杯子亦印上日籍師父的樣貌, 好可愛。我們一行三人柯打2個壽司套餐(每份$170)及一個燒牛肉定食($110), 壽司包括自選8件壽司及1份卷物, 我們選擇”BB拖羅, 海膽, 池魚, 三文魚子等, 味道非常新鮮, 好好味, 牛肉定食都幾好味。套餐包括麵豉湯及燉蛋, 本人以住對這兩種食物無特別感覺, 因好多食店都不太好味, 但在此店食後會令你改變, 麵豉湯不是好咸還很熱騰騰, 而燉蛋也很熱而且很滑”正”。我們還加了燒帶子($60)及甜蛋剌身($30), 帶子肉身好厚好厚, 用紫菜包住食, 味道好似食零食”元貝”, 而甜蛋是非一般的甜蛋, 好香蛋味而且好似食緊一個好鬆軟的蛋糕, 蛋面亦印有”見城”字樣, 賣相已很吸引, 埋單共$720, 我們有機會必定再去。