2018-01-25 1117 浏览
我一直都几钟意喺午饭嘅时间,同其他上班族一样,走到天星码头,随着阵阵嘅凉风,感受海边嘅舒畅。虽然码头附近都有好多美食,但系多数系连锁店。我哋希望揾啲特别啲嘅嘢食,于是拣咗呢间。我哋喺呢间店铺买咗啲小食,然后喺附近坐低,度过左一个钟嘅下午,然后再返公司作战工作。呢间系以外卖形式,冇提供座位,另外有一间同一个集团嘅餐厅喺上环中环中间,𠮶间有位,之前都试过,觉得味道唔错,于是今次决定帮衬呢一间。1) 招牌炸鱼薯条 (⭐⭐⭐⭐⭐):炸鱼香脆,唔会太油腻,味道新鲜,有鱼嘅香味,落啲柠檬汁可以去除鱼腥味。至于薯条,金黄色嘅薯条看上去吸引,几厚身,食落去有咬感,而且热辣辣,啱啱炸起。成个餐份量都唔少,食落都几饱!2) 黑椒柠檬炸鱼薯条 (⭐⭐⭐⭐⭐):我个朋友就叫咗黑椒版嘅炸鱼薯条,又系配柠檬汁。贵少少,不过味道就丰富啲。炸鱼薯条有唔同嘅酱汁选择,我哋选择咗芥辣酱同埋泰式辣椒酱,调味料唔辣,为薯条同炸鱼添上一层口感。对我黎讲,酱汁系不可缺嘅!价钱方面,薯条加炸鱼一共$70左右,以中环食嘢嘅价钱来讲,唔算太贵。如果第时在黎呢边揾嘢食,呢间都系唔错嘅选择。

1) 招牌炸鱼薯条 (⭐⭐⭐⭐⭐):
招牌炸鱼薯条