2021-10-28 433 浏览
上環呢間🇮🇳印度菜餐廳🍴係上環港鐵站C出口行1分鐘就到,地點📍十分之方便,係一間平靚正而且口味正宗嘅🇮🇳印度菜餐廳😋。餐廳🍽環境都幾大,座位🪑寬躺舒適。Lime Soda🍸清爽解渴👍。Mango 🥭 Lassi 🍹好 rich and bold,芒果味突出唔會好酸,係我嘅必飲之選🤤!🍅蕃茄湯🥣好鮮甜😍,蕃茄🍅味十分之濃郁👍,飲一啖就好似同時食緊幾個🍅蕃茄咁🥰!我幾中意😍Masala Papadam,佢哋都做得🤤好薄好香脆,topping都食得出好新鮮😋,個人覺得topping再滿啲就更合我口味喇😆!Paneer Mono 印式🧀芝士餃子🥟望起上嚟同中式餃子🥟差唔多樣,不過入邊係包左印度芝士🧀,味道唔算好濃,但好芝味😋我中意。Palak Paneer 印式芝士菠菜🌿味道濃郁,大大粒 paneer 印式芝士🧀好有咬口,不過菠菜完全打到爛晒就少咗啲層次感,不過香料味濃好開胃🤤。Lamb Shank Masala 瑪沙拉🐑羊膝好大份🤩,瑪沙拉嘅香料味十分濃郁帶微辣🤤,羊膝煮得極之淋滑,有羊味🥰得來又唔會羶,連埋瑪沙拉醬一齊食好夾好好味😋!Bhatura 印式煎餅🔥炸得好鬆化煙韌,食落甘香又有咬

餐廳🍽環境都幾大,座位🪑寬躺舒適。

Lime Soda🍸清爽解渴👍。

Bhatura 印式煎餅🔥炸得好鬆化煙韌,食落甘香又有咬口🤤,連同之前嘅印式芝士🧀菠菜或者瑪沙拉🐑羊膝一齊食好滋味😋!