2017-12-03
假日同媽咪出去到處覓食,見到呢間專食台灣野嘅餐廳,就好奇入去試吓啦食物款式都幾多,同媽咪樣樣都想試,所以唔小心叫咗好多,哈哈。先來一個沙律,柚子汁冰菜,冰菜都係第一次食,估唔到口感咁爽口,配埋柚子汁酸酸甜甜都幾開胃墨魚黑白卷,炸得好酥脆, 墨魚口感彈牙,食落一啲都唔油膩,點埋泰式辣醬,更加香口麻辣雲耳配半熟蛋,辣就唔會好辣,但係都真係幾麻下,麻辣嘅感覺係慢慢逐漸走出嚟,好有層次感,隻蛋有少少煙熏味道,都唔錯香蔥拌麵,仲有老火湯送, 麵嘅質感都幾煙韌彈牙,配上蔥油,食落好香鹽燒豬肋條,肉質幾爽口,而且鹽燒味都幾重,好鹹香,唔錯,送飯應該一流黑椒牛仔骨,份量都幾多下,有好多舊牛仔骨,黑椒味好重,牛仔骨肉質幾腍,幾惹味菠蘿梳打特飲,菠蘿味唔會好搶梳打水嘅味道,酸酸地都幾好飲羽衣廿藍配梨汁,味道都幾特別,有少少草青味,但係係接受到嘅,配埋甜甜地嘅梨汁,味道都唔錯椰子雪糕,椰子味道好濃郁,而且雪糕口感軟滑,正不過個人最愛呢個南瓜雪芭,南瓜味嘅雪糕都係第一次食,估唔到係咁好食,賣相得意,淡淡嘅南瓜味,唔會好甜,所以冇乜罪惡感。呢間餐廳專食蝦煲,下次一定會再試吓佢啲蝦煲
菠蘿梳打特飲,菠蘿味唔會好搶梳打水嘅味道,酸酸地都幾好飲
呢間餐廳專食蝦煲,下次一定會再試吓佢啲蝦煲