2019-06-22
去開尖沙咀行過見到呢間裝修好日本既拉麵店,好耐冇食過拉麵,所以就入左去試下。入到去先發現原來呢間係來自大板既拉麵選擇不算多,岩哂我呢d有選擇困難症既人豚骨湯蜆松露鹽味拉麵🍜食拉麵我非常注重湯底,呢個湯底非常唔錯,味道雖然不太濃,但非常香豬骨同黑松露味,食哂成碗都唔會口渴。蜆肉非常多又大粒,仲有雞肉同半熟蛋,好足料拉麵麵身岩岩好,唔會太硬或者太淋,因為我好怕d麵太淋特製鹽味湯沾麵呢個沾麵我叫左走蔥沾麵湯底好濃雞味又唔會太咸,用黎點沾味真係一流。第一次食雞湯沾麵,估唔到咁好食包埋叉燒,蜆同半熟蛋,全部都好好食炸雞呢個炸雞驚喜地好食,好多雞肉唔會好多炸粉啖啖肉,配沙律醬同鹽超好食呀!一定要叫呢個小食我地仲叫左梅酒同葡萄酒🍷两款酒都好好飲,都係3%酒精,配拉麵食有身在日本既感覺呢間餐廳拉麵同小食都好好食,果然係大板過江龍,超級值得推介
豚骨湯蜆松露鹽味拉麵🍜
特製鹽味湯沾麵
炸雞
我地仲叫左梅酒同葡萄酒🍷
两款酒都好好飲,都係3%酒精,配拉麵食有身在日本既感覺
呢間餐廳拉麵同小食都好好食,果然係大板過江龍,超級值得推介