2020-10-31
今日接男朋友黎接我收工,佢又過想打邊爐,不如就去APM食美人鍋,我地都係叫左個美人鍋套餐。美人鍋套餐 $168唔算平嘅價錢,但湯底有8款湯底可以揀,我就揀左壽喜燒湯,男朋友就揀左咖喱湯底,壽喜燒都唔錯,不過就冇配到隻雞蛋,有少少美中不足。咖喱湯底就偏淡,不過香味就十足。揀完湯底就揀一款免治雞肉,明太子雞肉同埋辣味雞肉,兩款都好好食,記得落鍋之前撈好同埋細舊D落。之後就揀款肉,雞肉同豚腩肉,如果要揀其他靚少少肉就要加錢,我地覺得都夠食,就冇特別去加錢揀其他肉,不過食落都好滑同埋唔會好多肉,都比較健康。蔬菜盛合就會包埋,好多菜,一個人食曬D菜都好飽,同埋一定會夠晚餐嘅健康蔬菜份量。飯或麵就揀左日本雞蛋雜炊同埋羽衣麵,雞蛋炊就suggest食到尾淨返少少湯底撈落去個湯底到加埋雞蛋食,真係幾唔錯,完全吸收曬湯底嘅精華。而羽衣麵就唔好煮咁耐,可以用滾好嘅湯加落麵到食就好D。我地就加埋個沙律飲品吧 +$48 /人野飲都好多選擇同埋有餐廳特制嘅果茶個D,都幾fresh唔洗淨係飲汽水。而沙律就少D選擇,不過都好夠食。本身睇個Menu都驚唔夠飽,因為唔係任食,但係餐廳
食,記得落鍋之前撈好同埋細舊D落。
本身睇個Menu都驚唔夠飽,因為唔係任食,但係餐廳係prefer多菜少肉,所以整體都係好健康去食個火鍋,食完都好飽,但又唔係食左好多肉果款感覺,真係感覺好健康。