餐厅: 北京樓 (新都會廣場)
资讯:

2025-02-26 679 浏览
特登和朋友去北京樓食羊肉腸湯麵, 當然同以前嗰種感覺有啲唔同,但始終有返七八成,滿足咗我嘅味蕾 同埋為食。普寧豆腐配特別醬汁都算唔錯 ,不過就當然冇臭豆腐咁濃啦。 下午茶時段我叫咗蝦餃, 計埋加一大約四十幾蚊都算唔錯, 啲蝦夠 彈牙。小籠包就真係有少少驚喜,真係灌湯㗎。 但質素比以前好多年前嘅北京樓就真係冇得比,當時啲灌湯味道同埋肉質都贏而家。 但係 最近都好難食到真係有灌湯㗎喇。三十幾蚊蒜蓉蒸魷魚冇得輸, 叫咗個迷你蠔烙我覺得好好食,因為唔會太濃 啲蠔都好新鮮。灌湯餃雖然算係收得平三十幾蚊,但係 我覺得爭少少又講唔出.....但整體嚟講下午茶都算唔錯㗎喇。

普寧豆腐配特別醬汁都算唔錯 ,不過就當然冇臭豆腐咁濃啦。

但整體嚟講下午茶都算唔錯㗎喇。