2008-01-07
圖中的羊肉丸比較特別, 有羊肉味, 又有香芧味, 兩者配合起來味道不錯. 精選內蒙羔羊肉- 很肥美, 有肥羊的香味, 不是很羶, 很適合不太喜歡羶味的人, 果然是招牌菜, 切得十分薄, 入口即溶, 十分好味.另外, 圖中o既羊寛粉都好特別, 佢係一重好煙韌的, 好似粉皮的皮, 咪以為佢細細碟好似食唔飽, 原來好鬼死飽肚!! 叫了一個鴛鴦湯底, 清湯好正, 真係唔駛醬油都夠哂味; 但麻辣o個邊真係好辣, 我o地食左一陣, 已經將入面d辣椒"筆"起, 但係都係好辣, 強烈建議唔食得辣既人真係唔好試!!仲有一樣大家一定要試o既就係燒羊排喇, o係香港要賣HK$108o架, 而深圳只係賣RMB38, 真係超級好味o架, 大家一定要試試呀!! * 如果大家覺得o係香港食小肥羊好貴, 我建議去深圳度食啦, 就算加埋來回車費亦起碼平一半以上呀.