黑木亭居酒屋 (金馬倫道)

Black Wood Izakaya (Cameron Road)
2023-01-05 56 浏览
今日黎到尖沙咀呢间居酒屋,餐厅既装潢有浓浓既日本风味,感觉真系好似去左日本咁。座位方面,大多数都系卡位,空间感好足够,最啱同一大班朋友黎聚会。✨石板A5宫畸和牛厚切见到今个月做紧特价$388就叫左黎试下。上菜既时候下面放左干冰,超多仙气涌出黎,好啱打卡!块和牛扒都几厚,而石板够热,做到外熟内嫩既效果。入口充满油脂同肉汁,除左烧汁外仲有牛油蒜蓉汁,牛油蒜蓉汁甜甜地但劲香口,用黎点和牛食一流!✨铁板照烧三文鱼头份量超大,除左大大个三文鱼头之外,仲有三文鱼鲛,好多肉食。而煮法就类似汁煮咁,味道甜甜地,鱼肉吸收哂酱汁入味,而配菜冬菇、大根等都索哂啲汁,劲好食!✨带子海胆青瓜卷每件都有一旧带子刺身,超厚肉!带子轻轻咁炙烧过,软滑鲜甜,而海胆够新鲜,同埋香气浓郁,入口即溶。而青瓜爽脆,令成个卷物更有层次!✨天妇罗茄子田乐烧外层好脆,炸桨唔算好厚,而茄子入面KEEP到好juicy软滑,加埋甜甜地既sauce,比平时既天妇罗更惹味。

✨石板A5宫畸和牛厚切

✨铁板照烧三文鱼头