2016-04-29
同朋友行開朗豪坊,想搵間環境幾好但又唔太貴既西餐廳,經過Italian tomato 既舊鋪,見到呢間既裝修同食物都好吸引,即刻決定食呢間啦雖然面積唔大,但唔會因為咁而令人覺得好迫挾既感覺,同朋友想吹水絕對係個好地方既選擇呀環境滿分之餘,食物既選擇都令人非常驚喜!蛋糕甜品櫃大概有十多款蛋糕,全部都係好精巧,價錢都係三十幾蚊左右,蛋糕隔離就係多款自家製既面包,我不嬲係見到面包就會眼都發哂光,最正係佢有得試食,每款都好好食,問左個價錢都偏貴,大概半條面包要三十幾蚊(佢以重量計),除左呢啲小食外,佢另一邊隻自助沙律吧,而我就揀沙律黎試喇沙律有大同細兩個size,大就可以揀4款配料,但細既只可以揀3款,咁我當然揀大啦可以食多款丫嘛我揀左次次都要食既烤薯仔,炒黃飯同蕃茄芝士,啲菜就係佢本身有既,我好天真咁叫佢比多啲,原來佢係計重量的以四十幾蚊呢個價既自選沙律都算係咁啦,以呢個量其實一定唔會飽,岩減肥既人士食烤薯仔大概有6粒仔,但個人覺得佢油左啲,而且香草都加得唔夠多,同樣地個炒飯都係淡味左餘濕左啲,最開心係蕃茄有芝士食呢個配搭算係每樣有啲都唔錯,但可能唔太岩我呢個濃味怪喇朋友叫左呢個夾包,唔記得