2022-07-26 148 浏览
最近成日Post Cafe嘅食评,无计啦🤣,呢排放假要搵间Cafe坐下回下气。呢间法式连锁店系朗豪坊都有分店,提供沙律、轻食同法式甜品,价钱相宜又有水准🥗,唯独坐位无咁松动,店面又系人流旺嘅电梯旁,少咗一种Cafe悠哉悠哉嘅感觉————————————————👅甜品下午茶($72)👉🏻 任何法式糕点或陶瓷甜品贝热Lily咖啡或Dammann茶,每日由下午2:30後供应👍🏻抹茶芝麻杯:不可否认外貌几吸引,大部分内馅都系抹茶生朱古力🍵,杯底少许芝麻生朱古力,抹茶味太抢戏,所以食唔到芝麻味,层次丰富👉🏻 热牛奶咖啡:冻咖啡要加$10㗎,高身茶杯睇落几大杯☕️,味道正常,加多一块饼乾仔配咖啡————————————————🚩总结:法式风情Bonjour ! 🇫🇷———————————————— 🌟注意:用膳後要将餐盘膳餐具放到回收站————————————————📍 Passion地址:旺角亚皆老街8号朗豪坊4楼11号舖🗺地区:#bem旺角📥分类:#bem咖啡店💰人均消费:#bem51至100蚊

————————————————
👅甜品下午茶($72)

🚩总结:法式风情Bonjour ! 🇫🇷
🌟注意:用膳後要将餐盘膳餐具放到回收站
📍 Passion
地址:旺角亚皆老街8号朗豪坊4楼11号舖

🗺地区:#bem旺角
📥分类:#bem咖啡店
💰人均消费:#bem51至100蚊
2022-07-21 0 浏览
以前好锺意这间店,自选沙律份量够 甜品又好味。 不过自从尖沙咀店老鼠事件後 其实已经去少咗好多 今日咁啱去开朗豪坊 又再减磅中, 所以去咗食沙律。 80蚊大沙律 价钱原本都ok, 点知份量少到无伦,4款即4匙羹分量。 算,当物价上涨。 嘢谂住享受一个美味嘅沙律 点知红菜头沙律劲酸,菜仲有渣! 初头以为系豆嘅菜喳 点知原来系红萝卜 真系离晒大谱 好大机会批皮批唔乾净。点知食完之後喺商场继续行一阵 一个钟头个肚已经开始有啲唔舒服,期间冇饮食过任何嘢, 大约七点前食完 ,八点钟开始有啲唔舒服 想去厕所 拿拿林返到屋企八点半已经屙, 之後以为冇事 点知坐一阵九点半 个肚直头拿住痛, 好辛苦咁又好多次。 一定系食咗污糟嘢冇走鸡 以後都唔会再去,奉劝大家小心

呢间餐厅最出名的是蛋饼🥞其他食物款式都有好多选择🥪🥙🥗🥓🌭🥩🧀🍮🍰大家不妨试试!今日想清清地就嗌咗个沙律🥗其实可以跟佢个lunch set 不过无咩胃口 所以无加鸡肉🐣生菜味道的确几清甜爽脆🥬卖相都好大碟下静静地享受美味的早餐生菜系新鲜配上d酱食好轻盈唔会食到好滞可以静静地享受美味的午餐🤤不过最可惜系个女侍应态度好差之余比完钱 等左超耐又唔记得上菜比我😮‍💨希望下次黎佢既态度会有改善啦
呢间餐厅最出名的是蛋饼🥞

不过最可惜系个女侍应态度好差之余
比完钱 等左超耐又唔记得上菜比我😮‍💨
希望下次黎佢既态度会有改善啦
2022-07-09 125 浏览
行过朗豪坊好多次都好想食,今次终於一试美味 😋😋甜品系蓝莓柚子蛋糕,好有惊喜,好细致都好好食 🥰 意粉系香草罗勒,几清新。法式炖鸡都唔错,有法国乡村特色风味😋
2022-07-02 214 浏览
午餐唔想食咁饱,又唔知食乜好,食passion就系个好选择。无论三文治、意粉、pizza都可以跟餐,相当多选择。*Chicken Tikka Sandwich*里面有黄椒、茄子、生菜、鸡肉,仲有啲啲乳酪酱,鸡肉的调味好好,有啲香料味,好好食,而且鸡肉份量多,配上带点黑麦味的包,perfect match!! 女仔食一份都好饱肚。*Tuna and Egg Sandwich*呢个口味配的唔系黑麦包,而系ciabatta,相对轻身啲,吞拿鱼加蛋沙律同样都系不败组合,唔会唔好食!沙律叫左两款,分别系红菜头同咖哩菜,好清新。

无论三文治、意粉、pizza都可以跟餐,相当多选择。
Chicken  Tikka  Sandwich

*Chicken Tikka Sandwich*
吞拿鱼蛋沙律三文治
*Tuna and Egg Sandwich*
Salad

沙律叫左两款,分别系红菜头同咖哩菜,好清新。
2022-06-30
Chicken  Tikka  Sandwich
Salad
2022-05-20 403 浏览
呢头返工嘅OL 嚟呢间餐厅食嘢都唔错🍴佢午餐有个lunch delight set超抵食!!包一个沙律🥗三文治🥪同汤 都几丰富 三文治入面仲夹住超多菜 好好食 又健康!最锺意系佢个烟三文鱼忌廉芝士三文治🥪烟三文鱼好厚身大大块 再加埋满满嘅忌廉芝士酱 真系超级好食😋
2022-05-20 254 浏览
朗豪坊四楼唔止得food court 呢间意大利餐厅都唔错🇮🇹呢到除左甜品之外🍮仲有pizza 三文治🥪意粉🍝沙律🥗等等最锺意就系食佢地个lunch set 一个沙律+三文治+汤 健康又饱肚😋

2022-05-08 254 浏览
黎开朗豪坊呢边整电脑 本身想去Food Court食 但人山人海 所以过左黎呢到食 叫左$60蚊可以自选3款嘅沙律🥗🥬🍅 包括蝴蝶通心粉 薯仔青豆同埋芝士粒蕃茄 无谂过沙律都可以咁有惊喜😋😋👍🏻 沙律个sauce调得好好味好浓郁 每片蝴蝶通粉都沾满沙律酱 唔会好乾身 薯仔口感不硬不软 少少粉感觉口感刚好 芝士粒就偏硬 而蕃茄都好新鲜 整体感觉不错 就系份量有点少🥺💔 食完还是饿🙃

2022-05-01
2022-01-16 382 浏览
❤️伪法国之旅🇫🇷@Passion总是给人一种好舒服好轻松嘅感觉😍人流唔多👍播住啲轻松嘅法国countryside 音乐❤超喜欢呢💕今次拣咗个鸡肉蘑菇千层面 Chicken & Mushroom Lasagna🍝热辣辣好多芝士🧀一啲都唔漏👍好味道😋$132套餐已经可以🈶️埋汤同埋🈶️Mocha❤汤就系一般嘅忌廉汤(冇乜特别)☺️反而杯Mocha味道就唔错👍唔会太甜同埋又浓好香👍我就几锺意喇。
2021-12-23 301 浏览
想试呢间餐厅好耐😮‍💨😮‍💨💓成日路过朗豪坊都觉得佢好神秘🤣🤣-印度烤鸡肉酸面团薄饼 ($102)🍕第一次试酸面团薄饼,口感好特别,好似又薄又脆嘅bagel🥯😂😂同平时食开嘅薄饼好唔同😜💕馅料都好清新开胃,大家一齐happy share真系唔错㗎!😮‍💨💓💓-鸡肉蘑菇千层面 ($94)食落完全唔漏🙊皆因千层面之间系用磨菇酱,而唔系平时食开嘅大量芝士,所以食晒都唔会饱到上心口!🤣💓💓💓
印度烤鸡肉酸面团薄饼 ($102)🍕
鸡肉蘑菇千层面 ($94)
《ᴘᴀꜱꜱɪᴏɴ》𓏰 𝘤𝘩𝘰𝘤𝘰𝘭𝘢𝘵𝘦 𝘮𝘦𝘦𝘵𝘴 𝘮𝘢𝘵𝘤𝘩𝘢,𝘣𝘰𝘵𝘩 𝘨𝘰𝘦𝘴 𝘸𝘦𝘭𝘭 𝘸𝘪𝘵𝘩 𝘦𝘢𝘤𝘩 𝘰𝘵𝘩𝘦𝘳 𓏰 ❛ ᴊᴀᴘᴀɴ ᴜᴊɪ ᴍᴀᴛᴄʜᴀ x ꜰʀᴀɴᴄᴇ ᴠᴀʟʀʜᴏɴᴀ 70% ᴅᴀʀᴋ ᴄʜᴏᴄᴏ❜————————————♡.° ᴠᴀʟʀʜᴏɴᴀ ᴏᴘᴀʟʏꜱ ᴍᴀᴛᴄʜᴀ $238传统歌剧院蛋糕由四层蛋糕和四层馅料组成。第一层是由不同浓度的宇治抹茶粉制成的奶油。不同浓度的抹茶色形造了一个对比。美观之余,更能让茶涩突显。夹馅为抹茶忌廉慕丝馅和薄层杏仁片蛋糕,蛋糕层略带湿润。最下一层的夹馅是黑巧克力甘纳许,特别喜欢榛子味的𝘤𝘳𝘶𝘯𝘤𝘩。蛋糕层层相隔,层次感做得很好,口感实在且丰富,配上浓郁的抹茶慕丝层,甜而不腻。最重要生日主角吃得开心。一个𝘪𝘨𝘢𝘣𝘭𝘦 的蛋糕推介 •͜•𝘖𝘱𝘦𝘳𝘢 𝘤𝘢𝘬𝘦 𝘩𝘢𝘴 𝘤𝘳𝘶𝘯𝘤𝘩𝘺 𝘩𝘢𝘻𝘦𝘭𝘯𝘶𝘵 𝘣𝘪𝘴𝘤𝘶𝘪𝘵𝘴 𝘢𝘴 𝘵𝘩𝘦 𝘣𝘢𝘴𝘦, 𝘵𝘩𝘪𝘯 𝘭𝘢𝘺𝘦𝘳𝘴 𝘰𝘧 𝘨𝘳𝘦𝘦𝘯 𝘵𝘦𝘢 𝘮𝘰𝘶𝘴𝘴𝘦, 𝘴𝘱𝘰𝘯𝘨𝘦 𝘤𝘢𝘬𝘦 𝘢𝘯𝘥 𝘥𝘢𝘳𝘬 𝘤𝘩𝘰𝘤𝘰𝘭𝘢𝘵𝘦, 𝘸𝘩𝘪𝘤𝘩 𝘱𝘦𝘳𝘧𝘦𝘤𝘵𝘭𝘺 𝘤𝘰𝘮𝘱𝘭𝘦𝘮
————————————

𝘖𝘱𝘦𝘳𝘢 𝘤𝘢𝘬𝘦 𝘩𝘢𝘴 𝘤𝘳𝘶𝘯𝘤𝘩𝘺 𝘩𝘢𝘻𝘦𝘭𝘯𝘶𝘵 𝘣𝘪𝘴𝘤𝘶𝘪𝘵𝘴 𝘢𝘴 𝘵𝘩𝘦 𝘣𝘢𝘴𝘦, 𝘵𝘩𝘪𝘯 𝘭𝘢𝘺𝘦𝘳𝘴 𝘰𝘧 𝘨𝘳𝘦𝘦𝘯 𝘵𝘦𝘢 𝘮𝘰𝘶𝘴𝘴𝘦, 𝘴𝘱𝘰𝘯𝘨𝘦 𝘤𝘢𝘬𝘦 𝘢𝘯𝘥 𝘥𝘢𝘳𝘬 𝘤𝘩𝘰𝘤𝘰𝘭𝘢𝘵𝘦, 𝘸𝘩𝘪𝘤𝘩 𝘱𝘦𝘳𝘧𝘦𝘤𝘵𝘭𝘺 𝘤𝘰𝘮𝘱𝘭𝘦𝘮𝘦𝘯𝘵 𝘵𝘩𝘦 𝘜𝘫𝘪 𝘮𝘢𝘵𝘤𝘩𝘢 𝘤𝘳𝘦𝘢𝘮.
*—₊—*—₊—*—₊—*—₊—*
𝗥𝗘𝗖𝗢𝗠𝗠𝗘𝗡𝗗 ᵤₚ
♕ ᴠᴀʟʀʜᴏɴᴀ ᴏᴘᴀʟʏꜱ ᴍᴀᴛᴄʜᴀ
𝗥𝗲𝘃𝗶𝘀𝗶𝘁 : 𝗬𝗘𝗦
*—₊—*—₊—*—₊—*—₊—*
2021-12-02 1236 浏览
Passion🔸又有新菜式推出啦! 作为餐厅的粉丝,我又来吃晚餐啦!红酒烩鸡配法式酸种面包 $132 ◢红酒烩鸡真的充满红酒香气🍷,鸡髀肉又嫩又滑,味道不错。餐点已配面包,亦可+$28配意粉。牛油果温泉蛋吞拿鱼牛角包 $118 ◢最喜欢吃面包的我,看到这个牛角包餐,马上决定要试啦~牛角包有两个🥐,一个是吞拿鱼,一个是牛油果温泉蛋🥑,两个我也爱❤️。自选沙律 $58◢特浓朱古力星球 $78 ◢打卡一流的特浓朱古力星球🌍,用法国着名的Valrhona朱古力🍫制造,朱古力味超香浓呀。把热辣辣的朱古力浆倒落星球,外层缓缓溶化,透出慕丝蛋糕,朱古力控必试~星球还会附有热茶或咖啡哦~法式士多啤梨蛋糕 $53◢超级卡哇伊的士多啤梨蛋糕🍓,已经想吃好久了!!!可惜每次到访时都售罄,这次终於可以吃了。酸甜适中的蛋糕,有浓浓的草莓香,配上脆米饼,口感更有层次。

红酒烩鸡配法式酸种面包 $132 ◢

牛油果温泉蛋吞拿鱼牛角包 $118 ◢

自选沙律 $58◢

特浓朱古力星球 $78 ◢

法式士多啤梨蛋糕 $53◢

2021-11-24
2021-11-30 215 浏览
今日经过朗豪坊The Passion, 餐厅欧陆嘅装饰吸引左我,再加上东亚信用卡有九折优惠,更加令我好想入去试吓新野。难得嚟到,就叫意粉套餐,因为乜嘢都有。我用东亚信用咭有9折,无加一,所以埋单$119饮品我选了红菜头汁,平时屋企好难自己整,估唔到红菜头汁咁好饮。今日嘅餐汤系甘笋汤,我选了意式扁意粉。甘笋汤好饱肚,我最後攞咗返公司当下午茶。意式扁意粉有好多肉酱,酸甜度刚刚好,扁意粉嘅面质都做得好出色。今餐真系食得好饱,好满足,将来再经过朗豪坊都会再试。

今餐真系食得好饱,好满足,将来再经过朗豪坊都会再试。

2021-11-11
成日经过朗豪坊都见到呢间好法式风情嘅餐厅,提供沙律、主食、pizza、野饮同多款蛋糕🍰等,款式十分之多💓.最近仲推出特浓朱古力星球(Dark Chocolate Planet)🪐 $78倒落热辣辣嘅朱古力落去个朱古力外壳,外壳融化後见到中间朱古力mousse,朱古力味道真系超级香浓,出奇地唔会好腻,又唔错wor!随甜品仲送illy手调咖啡或法国dammann热茶一杯☕️.主食方面调味比较轻手,感觉都几健康天然🌟-

倒落热辣辣嘅朱古力落去个朱古力外壳,
外壳融化後见到中间朱古力mousse,
朱古力味道真系超级香浓,出奇地唔会好腻,又唔错wor!
甜品仲送illy手调咖啡或法国dammann热茶一杯☕️
主食方面调味比较轻手,感觉都几健康天然🌟
平日去Passion都只吃沙律,有一天发现了全新的「特浓朱古力星球(Dark Chocolate Planet)」在朗豪坊店出现!作为朱古力🍫控一定非常锺意食😌果然无令我们失望呀!五星级的法式甜品加入了法国🇫🇷Valrhona 朱古力,一层又一层,将热辣辣的朱古力浆倒左厚厚的外层上,「地壳」会慢慢融化露出香浓朱古力「地心」,冲击视觉和味觉🤪 好玩又好食!真系full of chocolate!现在推广价$78 随甜品仲送 illy 手调咖啡(热饮)或 法国 Dammann 热茶乙杯 产品每日限量 50!另外也试了最新好可爱的士多啤梨造型蛋糕,酸酸甜甜好开胃

特浓朱古力星球
特浓朱古力星球