2024-01-17 35 浏览
今日我同班朋友去咗益新呢間餐廳食飯,味道真係好有驚喜😋!首先,個煙蒸魚真係正到爆燈💡!魚肉鮮美得嚟又滑,個煙薰香味又唔會太搶戲,食落真係好過癮。西檸雞出場時酥脆聲音就攞晒分,雞肉保持着滑嫩,加上西檸咁清新既味道,真係每啖都喜出望外!焗魚腸都一樣吸引,魚腸口感糯滑,但可能焗咗啲乾,所以少少入面嗰股魚湯味要湊近啲先聞到。大良炒鮮奶就完全冇得輸,啲雞蛋炒得又香又滑,有種溫柔嘅口感,食落真係幾滿足。其實我哋一班人每人都食得好孖實😄,但就唔少得啲小意見。例如咸魚香酥肉就啲意思喇,唔算特別,食落有少少鞋口。而家講番最後個驚喜,綠豆沙份量同味道都係滿分,陳皮海帶嘅加入,完全提升咗呢碗傳統甜品!總體黎講,今次飯局真係食得開心又滿足。依家肚仔飽滾滾,仲要散步散吓氣先得喇🚶‍♂️。益新下次有機會,我仲會回味無窮!