2018-11-20
今日係朋友生日,佢超鍾意食海鮮,特別係龍蝦!前排喺電視/網站睇到條片係介紹呢間以龍蝦為主題嘅餐廳!仲要喺旺角呢個咁方便嘅地點!見佢喺呢個地點可以坐擁2層!相信佢都唔會令我地失望!一於揀佢食生日飯喇!入到去見到舖內裝飾都以龍蝦為主,以簡約風為主要元素,另外,放了龍蝦頭箍等等飾物比客人自由使用,啱晒影相呃like!見到Menu內有一個<限量供應>嘅餐!女人一見到「限定、限量」呢啲字眼就會忍唔住,所以,決定咗叫呢個HKD468嘅set! 飲品方面都有好多選擇!因為朋友揸咗車,叫唔到酒,只好飲non alcohol drink喇!侍應都好醒目,知道我地叫套餐,就一早拎定所需餐具比我地!主角終於都到喇~好靚好精彩呀!烤蒜蓉牛油龍蝦 - 食海鮮,配上蒜蓉牛油一定無得輸!何況食得出佢嘅龍蝦係夠哂彈牙!的確令人回味!龍蝦包 - 切開個烘到香脆嘅包包,見到龍蝦肉爆哂出嚟!果一刻嘅心情簡直係勁高漲呀!Yummy! 原來炸薯條之外仲有炸蕃薯條在內,蕃薯條比較特別,而且口味甜甜的,個人比較喜歡蕃薯條!龍蝦雜錦海鮮石鍋湯飯(可另選烏冬)-呢個湯飯真係好好味!佢嘅海鮮種類好多, 除咗龍蝦,仲有蝦、青口、 尤魚等等
侍應都好醒目,知道我地叫套餐,就一早拎定所需餐具比我地!
主角終於都到喇~好靚好精彩呀!
龍蝦雜錦海鮮石鍋湯飯(可另選烏冬)-呢個湯飯真係好好味!佢嘅海鮮種類好多, 除咗龍蝦,仲有蝦、青口、 尤魚等等,個湯夠哂濃郁同鮮味,而且喺凍冰冰嘅天氣食佢,真係暖到入心!
Strawberry and rose tea (後) HKD48 -佢非常大杯!因為個杯有刻度,所以我知佢有550ml! [我飲咗少少先記得影相😜]個味酸酸甜甜咁,似乎佢無加糖水落去,飲落去好自然嘅感覺!
Cookie and Mint (前) HKD$58- 呢杯嘢飲要等一陣先上枱,因為佢係沙冰,制作需時呀!初時會擔心薄荷嘅味會好嗆!over哂!點知佢可以做到兩個味咁融和!!2個味都好balance! 大推!