2023-06-29 31 浏览
今日過咗嚟銅鑼灣,同老公食咗個Lunch揀咗呢間高級日本餐廳,餐廳風格屬於行型格路線,好有現代感嘅格局,大約有12個座位嘅吧枱,有卡位同埋廂房我哋揀嘅Lunch包括有沙律、茶碗蒸同埋鯛魚湯-雞湯花膠果凍第一次食用咗雞湯同花膠製作嘅果凍,好特別!口感同味道都非常唔錯-松葉蟹茶碗蒸松葉蟹肉充滿鮮香味,蛋香味濃,而且入口順滑,加入有機栗子,口感豐富-磯煮鮑魚.蟹黃 伴花山烏冬 用左大閘蟹蟹膏同松葉蟹蟹肉,炒香左個醬再加入鮑魚,用鮑魚乾醬慢煮,口感軟腍,花山烏冬用咗煮花膠果凍嘅高湯,有淡淡花膠味-A4和牛丼 配黃金和牛油炒飯 和牛先煎左一邊,另外一邊用醬汁嘅熱力煮熟,熟嘅程度啱啱好,口感軟嫩又保留到肉汁,而且牛肉味香濃,炒飯底炒得好香口,粒粒分明,配菜菇同洋蔥都唔馬虎-鯛魚湯湯底呈奶白色,非常鮮甜,用鹽提味都已經好夠,好好飲🤤超想飲多碗午餐都咁高質素,下次可以試吓Omakase

今日過咗嚟銅鑼灣,同老公食咗個Lunch

我哋揀嘅Lunch包括有沙律、茶碗蒸同埋鯛魚湯

-雞湯花膠果凍

-松葉蟹茶碗蒸

-磯煮鮑魚.蟹黃 伴花山烏冬

-A4和牛丼 配黃金和牛油炒飯

-鯛魚湯

午餐都咁高質素,下次可以試吓Omakase

2023-06-25
午餐