2019-04-22 1458 浏览
今晚本来约左公司大佬食饭,仲话要请我食餐好既,我梗系选间开心食啦!睇食评个个都大赞六公馆,除左靓景仲好食,一于会一会佢!最后呢餐饭大佬食唔到,竟然益左我只佬,原因系佢俾人捉左去开会,但餐饭都系入佢数!多谢哂 🥰🥰🥰🥰黎到门口因为订左位,就可以直入,开心!我地个位系窗边,好舒服!坐底无耐,靓仔哥哥问我地想饮咩,未感冒好哂既我...都系茶啦!我地开左壶 桂花乌龙,好香!我最爱乌龙茶 👍🏻今日好想食海鲜,又有人请,唔同大佬客气 🤣🤣首先黎既系 前菜 翡翠蛏子皇,我以为系细细碟,估唔到都正常份量!呢个系凉伴菜咁,个蛏子劲甜劲大只,应该用花椒油去捞,仲有窝荀衬托,大家好夹!我地不停谂花色既丝系咩黎?觉得有呢个好好食!食到乜都冇剩 😋只佬无啦啦话要食鸽,ban左我叫 樟茶鸭 😅 Anyway 竹炭稻草烧妙龄鸽,只鸽好嫩,个皮好脆!完... 我觉得个樟茶鸭应该开心好多 🤣再黎又系海鲜,青花椒干烧虎虾,呢个好正呀,个酱汁收得好好!又唔系好辣,大虾又甜又爽!我同只佬都好爱呢个!个咪都有少少麻既感觉,但我都可以接受到就应该系入门版!个虾既壳都好脆,只佬话可以连壳食!劲正!食左又肉又海鲜咁,梗系要食碟菜啦!

今日好想食海鲜,又有人请,唔同大佬客气 🤣🤣

翡翠蛏子皇

竹炭稻草烧妙龄鸽

青花椒干烧虎虾

食左又肉又海鲜咁,梗系要食碟菜啦!鲜茨实浓鸡汤浸菜苗,呢个我觉得还好,可能我觉得菠菜同鸡汤唔系好夹!我觉得豆苗/翡翠苗同佢做到朋友,反而菠菜都真系怪怪 🤣
鲜茨实浓鸡汤浸菜苗

斑片肉碎脆米鱼汤泡饭,呢个系最期待!个浓劲浓,同妈煲既有得挥!个汤底劲鲜甜,再黎就系班片,睇鱼皮系东星班!又系劲甜,跟本冇可能唔好食啰!个脆米落少少原来食唔到米味,要多落去个泡饭真系好正!入面仲有丝瓜同菇&猪肉碎,两个人食劲饱!
斑片肉碎脆米鱼汤泡饭

我地食完呢餐仲出左户外望下,间餐厅真系唔错,每一张枱都可以睇到维港,户外仲正,可以摸下酒杯底吹下水 👍🏻

2019-04-16
翡翠蛏子皇