2021-05-30
超愛食酸菜魚嘅我經過香港仔知道有一間幾出名嘅酸菜魚決定一試! 個人覺得小小難揾,入口喺小街入面,要隨時留意下,不過好彩一望都望到招牌~ 至於味道,環境,性價比上面我覺得超值! 本身食酸菜魚以為會係比較地道嘅餐廳裝修,點知道入面冷氣充足得來全間餐廳都用白色做主題,牆上仲有餐廳特色小菜嘅畫,風格上面都唔輸俾其他modern 嘅餐廳! 我哋去到叫咗個lunch set,350左右就有一道魚,兩個小菜~ 去到重頭戲酸菜魚,個人最欣賞佢好夠酸,啱晒我嘅要求!辣味唔算好出眾不過都有令人上癮嘅麻辣,我哋仲加咗薯粉,我覺得相比之前食嘅都冇咁入味!酸菜魚超抵食而且好食! 小菜分別叫咗麻婆豆腐同蒜蓉青瓜,蒜蓉青瓜係冷盤,中規中矩,用嚟中和酸菜魚嘅鹹味都唔錯,而且好清新~ 最後麻婆豆腐大推介! 豆腐好滑而且辣味唔算過火,女仔食啱啱好,而且肉碎都好入味,豆腐切得好細,每一啖都係精華! 總括而言,超推介呢間餐廳!
總括而言,超推介呢間餐廳!