2019-05-18
朋友喜歡食辣野,之前試過呢一間話抵食又好味,我本身唔係太食辣,但係BB辣的程度還是可以接受的,於是就黎挑戰一下 !這裏望落去地方尚算整潔光亮,座位唔算太多,只係店員較少,收拾東西會較慢,但都很有禮貌的 !這裏晚飯有個set dinner, 真係好經濟!有個主菜、小食、涼菜,中間兩個飯兩個飲品 !我們在額外加多一兩個餸 ,今日都係食左$400左右 3個人!價錢都好合理!酸菜魚 :酸辣度唔太高,適合我,如能食辣的應該可以加辣 ,湯汁夠野味,魚片肉夠滑,無魚腥味!而且量份唔算少,3個人都夠食 。椒拌松花蛋 :即係麻辣皮蛋 ,凍凍地的流心皮蛋,再加上麻辣汁,夠香口嘢味,係個唔錯的開胃菜 !辣腸 :炸到卜卜脆,比較乾身,所以感覺不太油膩 !脆豬手 :呢個比較辣,香脆,肉質唔會太諗,比較有口感!蒜泥白肉 :呢個較為普通,未咸了一些,肉質亦唔夠嫩滑 。辣子雞 :雞肉每粒都唔會太大粒!似雞髀位肉,夠香嫩,唔會炸到乾晒。
辣腸 :炸到卜卜脆,比較乾身,所以感覺不太油膩 !
脆豬手 :呢個比較辣,香脆,肉質唔會太諗,比較有口感!
蒜泥白肉 :呢個較為普通,未咸了一些,肉質亦唔夠嫩滑 。