2018-12-19 92 浏览
<太子有新冰室 小炒經濟實惠🔥>太子近 c出口鴉蘭街開左間聚好冰室 由7am開到1pm即係茶記既常餐 粉麵 碟頭飯 甚至晚間小炒都有 都幾多元化 👍🏻 甘我見到佢有推介 既都係小炒 當然要叫 d黎試下🔥食店座位多 而且燈火通明 感覺都舒服🍴菠蘿咕嚕肉 77 蚊🐷🍍如果拼埋酥炸鯪魚球就118 蚊🐟首先外表幾靚 佢主打係用新鮮菠蘿🍍加上 青紅黃椒 顏色鮮豔😄 其實新鮮菠蘿入口 juicy 鮮甜 已經加左分 個咕嚕肉🐷口感偏啖同切得薄身 我自己就鍾意香脆 d既口感, 但佢既甜酸汁味道適中 口感黏稠 鍾意易咬既朋友會好鍾意 🐷 整體中上 鯪魚球先屈機 4 粒勁大舊 🐟 佢出面嗰層茨粉勁薄 咬落時有適當既香脆 入面既魚肉一咬就知 猜得好平均先煮 口感軟滑帶 d彈牙😍 魚味夠香 真係好好味 點埋甜酸醬更正 推介👍🏻👍🏻🍴聚好小炒王 67 蚊 🌿🦐 一上枱好香既小炒王 每一間既食店小炒王都唔同 呢個同大部分一樣有爽口既韭菜花🌿 佢既蝦碌都幾大隻彈牙🦐 同埋魷魚都幾大隻爽彈 🦑呢個我幾滿意 而且佢既配料入面 腰果 銀魚都炒得幾爽脆🐟 連埋葱花 紅椒 咸肉 菜甫等等既材料 適當既份量

<太子有新冰室 小炒經濟實惠🔥>

🍴菠蘿咕嚕肉 77 蚊🐷🍍如果拼埋酥炸鯪魚球就118 蚊🐟

🍴聚好小炒王 67 蚊 🌿🦐
一上枱好香既小炒王 每一間既食店小炒王都唔同 呢個同大部分一樣有爽口既韭菜花🌿 佢既蝦碌都幾大隻彈牙🦐 同埋魷魚都幾大隻爽彈 🦑呢個我幾滿意 而且佢既配料入面 腰果 銀魚都炒得幾爽脆🐟 連埋葱花 紅椒 咸肉 菜甫等等既材料 適當既份量 味道以我食過甘多小炒黎講中上😃 而且份量唔細 67 蚊 好抵

🍴椒鹽鮮魷 77 蚊 🦑🔥
77 蚊都幾大碟鮮魷 佢既茨粉落得偏薄 口感唔算好脆 但幾夠椒鹽香 而出面有炸蒜調味 都好夠味 唔怪得之佢唔建議再點 gip汁 而佢既魷魚係好彈牙 口感滿意 . 但佢既魷魚味唔太夠濃 個人建議 可以整得香脆有鑊氣 d 🔥 整體都 ok 👍🏻

Score 平均分 <7/10>
Taste 味道:👍🏻👍🏻👍🏻
Present 外觀:👍🏻👍🏻👍🏻
Decor&Hygiene 環境衞生:👍🏻👍🏻👍🏻
Value for $ 性價比:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
Service 服務:👍🏻👍🏻👍🏻
~~~~~~~~~~~~~
#聚好冰室
太子雅蘭街2 至4 號地下
~~~~~~~~~~~~
2018-12-19