2022-07-08
嚟介紹下特色burger啦🍔!今次想同大家分享嘅係位於灣仔嘅一間美式快餐店🤭,相信大家都知道其實灣仔都有好多各式各樣嘅burger😬。而我今次想介紹嘅呢間喺灣仔來講都算幾出名㗎🥰,一齊嚟睇吓我嗰日食咗啲咩burger啦😈。環境方面☝🏻餐廳嘅裝修風格其實都偏向還原返美式復古路線🤩,所以喺嗰度食嘢都幾有feel 㗎😋。而餐廳嘅風格都係同典型嘅美式快餐店一樣係採用自助嘅形式嘅😙,所以都真係夠晒方便。同埋間餐廳個位置真係好顯眼🤣,大大塊落地玻璃喺鋪頭前面😇,實在太容易搵啦😎。食物方面✌🏻#煙肉雙層芝士漢堡($68)首先要介紹嘅就係呢一個煙肉雙層芝士漢堡啦🍔。喺埋上嚟睇其實個包都唔差㗎,起碼我一揭開個包嘅時候佢冇撳到扁晒👍,都好清楚見到有兩塊漢堡扒夾喺入邊😜。講吓個味道先,雙層芝士嘅配搭有幾咁好相信就唔使我多講啦,再加埋煙肉粒🥓,喺口感上都真係唔錯。絕對值得一試!#青醬脆雞辣肉腸漢堡($58)之後要介紹嘅就係全新漢堡系列嘅其中一個漢堡😍。就咁睇個漢堡名其實我都幾好奇係咩味㗎😊,因為我未試過漢堡入邊係有青醬💚。值得一讚嘅係佢塊脆雞扒真係好大塊🐓,同埋咬落去都好脆口。辣肉腸都煮得好入味🙌🏻,有少少辣
環境方面☝🏻
食物方面✌🏻
#煙肉雙層芝士漢堡($68)
#青醬脆雞辣肉腸漢堡($58)
之後要介紹嘅就係全新漢堡系列嘅其中一個漢堡😍。就咁睇個漢堡名其實我都幾好奇係咩味㗎😊,因為我未試過漢堡入邊係有青醬💚。值得一讚嘅係佢塊脆雞扒真係好大塊🐓,同埋咬落去都好脆口。辣肉腸都煮得好入味🙌🏻,有少少辣嘅加持,令到成個包都變得更加開胃👾。
#炸薯粒($20)
之後要介紹嘅就係小食啦,首先要介紹嘅第一個小息就係炸薯粒🥔。我平時食嘅快餐店都好少提供炸薯粒,所以今次有就當然唔錯過啦❤️。我自己覺得柞樹粒個口感都幾得意🤣,同埋咬落就知道入邊薯仔嘅份量好足夠,唔會有過多嘅空氣👍。
#辣肉醬芝士薯條($45)
跟住落嚟講嘅第二個小食就係我最鍾意食嘅薯條啦🍟。今次就叫咗個比較特別啲嘅薯條,佢喺薯條面有啲辣肉醬🌶。將啲薯條叉起都做到拉絲個效果㗎🧀,成件事都幾邪惡㗎!辣肉醬都令到佢變得更加好食,所以都唔需要額外攞啲醬汁點薯條食👍。
評分以🌕表示(滿分為5)
環境:🌕🌕🌕🌕🌑
賣相:🌕🌕🌕🌕🌑