2020-05-15 482 浏览
而家喺香港台湾野真系越开越多虽然模仿系好容易但要食到传统滋味就真系有啲难度行吓行吓见到一间好有台湾垦丁装修嘅餐厅,都真系要一试再试因为每一次都有唔同嘅惊喜四季良晨呢一度系主打台湾野而最多人钟意嘅应该就系台湾面,所以每次嚟到都成为咗必定要嗌嘅一样嘢食,尤其是系牛肉面因为系台湾最出名嘅美食所以更加唔可以错过就算到咗下午茶时段食物嘅吸引力都冇下降,尤其是今次我要大力推介蛋饼,仲要加芝士先好叫。绝对要讲下味道虽然唔龙但系每一啖都混合住蛋香同埋肉松再加融化左嘅芝士,系有少少手肘饼嘅感觉同时又好似有糯米嘅烟银度。 味道真系一试难忘再加上香港暂时好少会有一间台湾野系有埋呢一个美食所以下午茶时段就成为咗我可以大快朵颐嘅时段。最近都推出左酸菜卤肉台湾面,呢一个系一个几新奇嘅配搭所以都试咗,味道除咗酸酸地之外再加上本身牛肉汤嘅又甜又香所以配搭起上嚟系做得唔错,卤肉就同我哋食嘅回锅肉质感差唔多大致上都有台湾嘅风味。绝对值得一试饮品都系呢一度嘅特色价钱又唔算贵但最重要系大大杯,每杯都700ml, 我就极力推荐奶盖嘅系列,无论系茶又好阿华田又好,芝士奶盖确实做得几浓郁,配合茶一齐饮嘅话又清新又有奶香, 配合阿华

饮品都系呢一度嘅特色价钱又唔算贵但最重要系大大杯,每杯都700ml, 我就极力推荐奶盖嘅系列,无论系茶又好阿华田又好,芝士奶盖确实做得几浓郁,配合茶一齐饮嘅话又清新又有奶香, 配合阿华田嘅话就有一种神来之笔嘅感觉,同样都系唔觉得肥腻
2020-05-04
等候时间
5 分钟 (堂食)
  • 红烧腱心牛肉面
  • 养生清炖牛腩面