2021-11-24
送左工要食好點,生活不如意的時候,找出有感的溫暖。餐廳日本居酒居得尤如置身日本,平常而美味的料理和串燒令美食能帶給人幸福、活力和快樂❤️慢煮雞胸溫泉蛋沙律 $58下單不久先奉上每位一客慢煮雞胸沙律,沙律菜給人清潔開胃,而雞肉肉質結實很嫩很Juicy,一點也不嚡口❤️炸薯條伴黑松露沙律醬 $38鬆脆嘅炸薯條配黑松露醬是無可匹敵的天作之合,如此說不出的滋味,所以先叫呢個薯條一慢慢食得串燒燒好❤️芝士留心蛋大啡菇 $68好大隻大啡菇,一切開大啲嘅味道香氣四溢,放進口就變成香菇與芝士混合嘅香氣,而口感軟軟的,好好食❤️櫻花蝦茶漬飯 $78茶漬飯實在適合伴着串燒一起食,焦香的飯糰放入碗中,加了淡淡綠茶的櫻花蝦香味的高湯半喝湯半吃著飯,非常清爽呢!可以沖淡串燒的油膩感覺因為前菜配搭得宜,令我哋好開胃叫咗好多唔同類型嘅串燒🍢雞腎 $38 - 好鬆軟,而且唔會有內臟嘅味道🍢粟米 $28 - 超甜而且玉米粒可以很輕易地起出🍢雞胸軟骨 $32 - 我最愛嘅串燒之一,唔會燒得好硬好乾🍢雞全翼 $34 - 雞肉肉汁豐富🍢豬頸肉 $32 - 豬頸肉唔會太油🍢雞皮 $36 - 串燒必叫,雞皮剛剛好唔乾🍢厚牛舌 $52 -
❤️慢煮雞胸溫泉蛋沙律 $58
❤️炸薯條伴黑松露沙律醬 $38
❤️芝士留心蛋大啡菇 $68
❤️櫻花蝦茶漬飯 $78
半喝湯半吃著飯,非常清爽呢!可以沖淡串燒的油膩感覺
因為前菜配搭得宜,令我哋好開胃叫咗好多唔同類型嘅串燒
🍢雞腎 $38 - 好鬆軟,而且唔會有內臟嘅味道
🍢雞皮 $36 - 串燒必叫,雞皮剛剛好唔乾
🍢厚牛舌 $52 - 肉質厚身而煙靭,一咬就開
🍢心喉 $36 - 肉質柔軟
🍢牛小排 $58 - 牛肉質感相當鬆軟,熟度剛剛好
🍢五花腩(梅醬)$38 - 相當入味!
🍢豚肉煙肉芝士卷 $48 - 非常濃郁嘅軟心芝士,送啤酒一流
🍢豚肉煙肉荔枝卷 $38 -冇諗過荔枝嘅清甜可以化解煙肉既油膩,食完即刻會化解油膩感
日式烤物實在很考廚子的功力。串燒火候啱啱好,唔會燒燶或太乾。亦都唔會太油,就算唔飲啤酒都唔會覺得好口渴,適合情侶慢慢食,亦都適合一大班朋友飲住酒類飲品暢懷大吃