2023-03-05 81 浏览
呢間小店嘅omakase有$980、$128同$1480,我哋今次就食980嗰個set~仲會送清酒!晚市黎講都幾抵!重點係好高質ಥ_ಥ男朋友keep住係咁讚係食過最高質同最有氣氛嘅!絕對要食!餐廳淨係得12個座位,今次坐唔到吧檯,不過師傅都好用心介紹同好好傾!遲啲佢哋仲會搬去銅鑼灣!絕對要再去支持下!漬物蓮藕漬長芋漬 前菜酒盜日本豆腐+淮山+水雲雖然叫豆腐,但食落似腐竹,豆味好濃~上面再配咗吞拿魚內臟醬!淮山有淡淡wasabi味好特別!長崎小長井蠔比較清甜,海水味唔算好重,好好食!目仁奈白身魚,肉質比真雕淋,魚味濃後面先調返出黎鮟鱇魚肝、松葉蟹肉脆餅兩個互相提鮮,冇比對方嘅味蓋過!高質磯煮鮑魚+鮑魚肝醬鮑魚好有咬口好彈牙,配埋鮑魚肝醬嘅鹹鮮真係勁好食滑子菇湯飲落好清甜,再加少少胡椒味,菇嘅分泌令到個湯黏黏地幾特別~Smoke深海池魚用火燒一燒更加帶出油香味銀鱈魚 同樣燒過好香口,魚肉超級幼嫩軟滑,勁正!甜蝦 個蝦膏係用返蝦頭嘅蝦膏去做,食落好鮮甜咸香腦天口感好嫩滑,油脂好出但唔膩而且冇筋!師傅話呢個部位好稀有未必有貨~即刻覺得自己幸運max!拖羅生死戀分別有拖羅、吞拿魚鮫、赤身,三種夾

漬物
蓮藕漬
長芋漬

前菜
酒盜日本豆腐+淮山+水雲

長崎小長井蠔
比較清甜,海水味唔算好重,好好食!

目仁奈
白身魚,肉質比真雕淋,魚味濃後面先調返出黎

鮟鱇魚肝、松葉蟹肉脆餅
兩個互相提鮮,冇比對方嘅味蓋過!高質

磯煮鮑魚+鮑魚肝醬
鮑魚好有咬口好彈牙,配埋鮑魚肝醬嘅鹹鮮真係勁好食

滑子菇湯
飲落好清甜,再加少少胡椒味,菇嘅分泌令到個湯黏黏地幾特別~

Smoke深海池魚
用火燒一燒更加帶出油香味

銀鱈魚
同樣燒過好香口,魚肉超級幼嫩軟滑,勁正!

甜蝦
個蝦膏係用返蝦頭嘅蝦膏去做,食落好鮮甜咸香

腦天

拖羅生死戀
分別有拖羅、吞拿魚鮫、赤身,三種夾埋真係勁有口感,拖羅就重油脂香味,偏淋身,魚鮫就滑身,赤身就有咬口,三種部位夾埋一齊比到幾重享受🤩

左口魚
師傅幫佢改名叫咗消失的魚😂食落真係入口即溶,平時食開都好薄,呢個好厚身,但一入口油脂化開,淨返少少肉質,多重口感ಥ_ಥ勁正

北海道黃膽海膽
食落好香濃綿滑,而且好鮮甜

松葉蟹肉湯烏冬
蟹肉好鮮甜,烏冬質地好彈牙

蕨餅
有黃豆味同抺茶味,兩款都好好食,不過可能因為抹茶粉吸水,黃豆味更加軟糯好食~