waitingc
絕對好評🐶必回訪
waitingc
2025-08-20
关注

絕對好評⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️的本地Cafe!Dozy 係香港好似有幾間分店,之前試過,覺得野食幾好味。但土瓜環店真係比到我刞chill既體驗🩵

重點係餐廳佈局,四周採用落地大玻璃,採光效果運用得好好,有一邊係開晒門窗。對住出面十分寫意。土瓜環條街都好繁忙,人來人往,更加突顯到dozy內部環境有幾 chill。
(dozy 係pets friendly,weekend去可能會有客人狗狗 stay inside cafe 🐶❤️)

Weekend brunch 簡單叫咗2 main 2 coffee

明太子醬温泉蛋蟹肉意粉 $108
好香濃好順滑,每一啖都係明太子醬,實再太正。有蟹肉既甜,明太子既creamy,夾埋意粉食落有層次👍🏻蟹肉份量完全唔手軟,好欣賞dozy 既心思🥰

特製雞扒牛油果配香橙芥末汁沙律 $108
雞扒外皮微微脆,香得過分誘惑🫣肉香濃;牛油果綿密軟熟,同新鮮沙律菜,番茄仔、紫甘藍,仲有石榴粒粒夾埋食,好爽❤️ 脆香橙芥末汁幾特別,平衡得好好

Dirty $40
分層超美!第一啖飲到熱咖啡撞冰牛奶,呢杯沖得好好,甜得黎aftertaste 帶甘

Hot Mocca $45
拉花好靚仔🥰 第一啖飲到表面濃烈焦香味,奶泡打得好細緻得似慕斯,飲落去亦好滑

Menu手沖用咗人名代替😂 睇下當日有咩靚豆個barista 想整比你。然後有個菜式叫「同winson 傾計」,只要加 $35 😂 一問之下,店員話winson 真係個人黎,而且好識得安慰失戀既人 LOL

赞好
检举