2017-01-16
天氣涼涼地,朋友飯聚緊係揀食拾下拾下既打邊爐啦! 今次揀左尖沙咀大一海鮮火鍋料理,地方都ok乾淨企理,地點又方便,一出港鐵站格離就係! 先黎個香茜皮蛋鍋,簡簡單單既莞茜已經香噴噴,清清地解下打邊爐既熱氣冇咁燥! 黎到一定要試呢到出名既黑松露帶子餃,聽個名已經覺得夠貴氣,賣相亦相當吸引,食落好香既黑松露味,配埋大大粒既帶子,又鮮甜又好味! 本農黑豚雲吞王,黑豚肉好嫩滑,蝦肉都好大粒好鮮,呢到d餃真係好抵讚,款款都咁大粒,又多餡又好味,仲勁係咁大粒都包得好實淨拾左都唔會散開! 潮汕魚皮餃,連魚皮餃都大粒過人,餃皮煙煙韌韌,餡料份量十足! 雪花肥牛片,肥瘦比例均勻,薄薄一片,拾兩拾即刻食得,牛肉鮮嫩美味! 四款手打丸也十分出色,每款都食得出係真材實料我就尤其鍾意墨魚丸,食落有濃濃嘅墨魚香而且十分彈牙,大大粒同粒粒都好彈牙墨魚味都好重! 冰菜好特別,我都是第一次吃,味道不錯,都幾嫩,冇草青嘅味道。雲吞同水餃大大粒,皮又薄又滑,餡料很豐富,好好食!魚片放得好靚而且每片魚片都晶凝剔透,食落好鮮甜!粟米爽甜好味,鮮芝味響鈴既特別,又脆拾一下,即刻食非常正! 飲品呢到都好新款,連紫貝天葵都有,味道清清
雲吞同水餃大大粒,皮又薄又滑,餡料很豐富,好好食!
飲品呢到都好新款,連紫貝天葵都有,味道清清地都唔錯,粟米薏米水亦都有清清地甜甜地,非常清熱解喝!