我地呢幾日都搵緊有啲咩好食見到有朋友同佢男朋友嚟咗食中環呢間steak bar我哋都決定嚟試一試不過我哋係食lunch首先呢間係主打食steak同一啲鮮炸既和風小食由於我最近對吉列牛係非常有興趣所以我決定嗌一個吉列牛套餐俾自己男朋友就要左佢最鍾意嘅肉眼扒套餐一個和風紫菜炸薯條同埋我哋見到隔離枱有帶呢杯蜜桃嘅嘢飲我哋都嗌左!!!首先一上場嘅我哋見到份量都好夠lunch 黎講 男仔都應該覺得好飽 , 賣相好好而且個set 佢會有一個和風沙律一舊和風冷豆腐同埋一碗有味數嘅白飯好有日本洋風扒房既感覺哈哈首先男朋友嗰塊肉眼扒我哋要咗Medium扒 我哋嘅感覺係好好quality顏色唔會過分深 而家經過左處理之後切出黎唔會好多血水根位唔多 而家油脂分佈幾好ribeyes 黎講做得好出色而且係第一次喺香港用牛扒配白飯食感覺真係好神奇又飽我自己嗰個係吉列牛套餐成塊扒大概有6-7件而且放喺一個預熱左嘅鐵板上面就可以食我大概每邊會整30秒左右咁就會係最正經過左鐵板之後連埋吉列嘅感覺好脆口但係有好有牛味 crispy 既感覺 同埋牛油更加令成種感覺好rich 而且佢每一款都會有少少海鹽跟住我好鍾意食 正只個
我地呢幾日都搵緊有啲咩好食
見到有朋友同佢男朋友嚟咗食中環呢間steak bar

我哋都決定嚟試一試不過我哋係食lunch

首先呢間係主打食steak同一啲鮮炸既和風小食
由於我最近對吉列牛係非常有興趣

所以我決定嗌一個吉列牛套餐俾自己

男朋友就要左佢最鍾意嘅肉眼扒套餐

一個和風紫菜炸薯條

同埋我哋見到隔離枱有帶呢杯蜜桃嘅嘢飲我哋都嗌左!!!

首先一上場嘅我哋見到份量都好夠
lunch 黎講 男仔都應該覺得好飽 , 賣相好好
而且個set 佢會有

我好鍾意食 正

只個薯條非常新鮮炸起
而且上面沈左日本嘅紫菜粉同鹽
係個唔錯既小食配steak

基本上係中環呢個area 食啲咁高質嘅牛扒真係買少見少 而且價錢真係超出望外咁抵食!!!
下次我會再黎試dinner

我哋嚟嗰日中午已經好多人所以我相信我下次dinner 先嚟嘅時候一定會更加爆場!!