2020-01-10 122 浏览
上一次黎係tea time, 已經見到好多人食依個set🎡但因為我地純粹想食d 野,搵地方坐下,就無試到🎡但🎡我一直都搵機會番黎試甘岩個fd 講起食tea, 就主動推介話試🎡啦兩個人$298 +1~Order 完,好快就上啦~~侍應特登搵個靚位擺好,等我地打卡影相都靚d 呀麻先試依個芝士油條,滿滿既芝士,而且個油炸鬼夠脆,兩者估唔到甘夾~ 瑞士芝士火鍋可以考慮用油炸鬼wo🤣🤣🤣茶木係台式餐廳,梗係唔小得台灣夜市小食出面tea set 肯定無魷魚鬚夠彈牙,唔會韌~~煙三文魚多士~味道唔錯,三文魚包到成朵花甘有心機~~後面係肉燥酥盒,又係將台式同西方融合~~之後就食下d 甜品~~黑芝麻mousse~~~上面係黑芝麻cream~下面係脆皮朱古力mousse~~有少少似食緊脆皮朱古力咬落後係脆,跟住入面係濃濃既朱古力味,mousse 口感都滑後面係迷你pancake~~上面食過大版覺得唔錯~今次依個迷你少d cream~~無甘邪惡~可以放心食,個樣細細粒好精緻好得意,好有食玩feel焦糖布甸細細個好得意~~脆身焦糖面~~入面布甸就滑~~唔錯後面仲有個百香果mousse~~外面係百香醬包住入面朱
上一次黎係tea time, 已經見到好多人食依個set🎡

但因為我地純粹想食d 野,搵地方坐下,就無試到🎡

但🎡我一直都搵機會番黎試

甘岩個fd 講起食tea, 就主動推介話試🎡啦

兩個人$298 +1~

Afternoon  Tea  Set

起司油條

瑞士芝士火鍋可以考慮用油炸鬼wo🤣🤣🤣

鹽酥魷魚鬚

茶木係台式餐廳,梗係唔小得台灣夜市小食

出面tea set 肯定無
魷魚鬚夠彈牙,唔會韌~~

煙鮭魚吐司

煙三文魚多士~味道唔錯,三文魚包到成朵花甘有心機~~

後面係肉燥酥盒,又係將台式同西方融合~~

黑芝麻mousse,  Mini  Pancake

之後就食下d 甜品~~

焦糖布甸,百香果mousse

焦糖布甸細細個好得意~~脆身焦糖面~~入面布甸就滑~~唔錯

後面仲有個百香果mousse~~
外面係百香醬包住入面朱古力mousse~~
外面酸甜中和番入面既朱古力香濃~~

雞肉煎餅,Scone

跟住又食番d 咸野就係雞肉煎餅~
食d 咸又食d 甜甘先唔會滯呀

最後以scone 完結埋成個tea
~~perfect~~
佢有個jam 用黎配個scone, 好夾架

青檸青桔仔梳打

桔仔梳打~酸酸甜甜好開胃同解滯~~

Latte

我食tea 就鐘意配咖啡~~食太飽要醒一醒神麻

咖啡味唔會苦同酸,夠香~~而且拉花都唔錯

Afternoon  Tea  Set
起司油條