話說我之前呢就住喺附近嘅,我都從來未成功買到呢款人氣布甸包!因為佢係指定下午4:00出爐,放工嘅時候就一定係賣晒!尋晚友人竟然成功經過見到有布甸包出爐,仲打包左兩個俾我試呀,實在太幸運啦!😚😚😚有原味同我最鍾意嘅紅豆綠茶味!因為之前我食過上水有間出名既布甸包,味道真係好一般。嘉多娜既布甸包,食第一啖,我真係「嘩」左一聲。呀!我未講添!我係用焗爐預熱左180度焗咗佢返熱5分鐘,個心都熱埋,個包皮出邊脆卜卜,入面非常之軟熟。最令人驚喜嘅就係布甸好香滑,入面有一大舊mochi 超軟糯,抹茶味超濃,配左大大粒既紅豆甜甜地。如果你係唔特別嗜綠茶,你可能會覺得苦,但我係綠茶控💚,所以覺得超級好味,唔會太甜,亦唔會太膩!相比之下原味嘅布甸包就相對甜!如果再encore嘅我一定係嗌返紅豆抹茶味嘅布甸包,有呢個布甸包做宵夜實在太幸福啦!🥰🥰🥰

相比之下原味嘅布甸包就相對甜!