📍楓子珈琲楓子珈琲最近開放左網上booking〰️唔洗等位緊係約黎潮聖下啦🤤 佢管理人流幾好,去到即刻就有位坐啦😎 其實係網上睇開都係甜品,去前一日做下research先知原來都幾多熟食咸食揀下!咁就岩啦🤪 我直情下就都唔食直接去食個夠🦖————————————————————🦀 蟹肉餅伴沙律 $138一嚟到首先係驚訝佢碟嘢原來得咁小既😂 心諗呃錢呀〰️〰️然後食完一啖之後又驚嘆!哇!!貢巧食架咩🥲 特登拎番電話出嚟狂影佢個橫切面🦀🦀 係!勁!!!勁多蟹肉!彷彿只係見到食到蟹肉咁😢巧能正jeng子😢中間會夾雜左啲洋蔥粒~總之蟹肉餅呢個名就名不虛傳嘅,因為除左蟹肉個餅就係得蟹肉同大量蟹肉🤪 食落淡淡的,有啲忌廉味咁〰️ 你可以點中間啲沙律醬,但我就比較中意原汁原味啦😆🤍🍝 虎蝦蕃茄蘑菇意大利粉 $138老實講佢個意粉唔算好食,味道係偏向拿破崙肉醬🥲 意粉食落唔算入味,蝦都係得2隻🥲咁樣收我138感覺就唔算有誠意囉😣同埋佢肉醬係幾多但就冇乜味😂同偏酸,好難撈埋食到落去🥲 可能呀姐我對肉醬有種執著講得太奄尖🙏🏻但我就唔推薦lu~~~ 🥤 牛油果沙冰 $58最後緊係嗌番個牛油果沙冰黎試下啦🤪 因為佢本
📍楓子珈琲
————————————————————
🦀 蟹肉餅伴沙律 $138

🍝 虎蝦蕃茄蘑菇意大利粉 $138

🥤 牛油果沙冰 $58
最後緊係嗌番個牛油果沙冰黎試下啦🤪 因為佢本身係有甜品既cafe,我就諗住佢整沙冰呢類嘢食會有別於其他地方〰️可能會加啲蜜糖加啲調味其他bilibala咁〰️黎到發現原來同其他餐廳係冇分別架🤣 青青地咁普通嘢🥤但係巧大杯!感覺都算抵飲〰️〰️我食完勁多嘢都未飲完🙏🏻飲到死唷!!

————————————————————
📍地址:

楓子珈琲 (太子)
太子楓樹街5號南楓樓地舖