2024-02-06 751 浏览
Fonji Cafe價錢💲: $138/ $128/ $138/ $98/ $65/ $65/ $75好味程度😋: 4.3/5服務🍴: 3.7/5環境🗾: 4.3/5性價比🥢: 3.7/5回頭率😚: 4.3/5-2023年年尾食到呢間高質cafe絕對係開心事,難得遇到一間無論裝潢、食物質素定成個package都好鍾意的cafe😋 開左一段時間仍然好高人氣,所以最好先預約。深棕紅色配上木系傢俬,配搭唔同復古風的item例如蕾絲窗簾、小枱燈等。佢地連餐具碟子都係有挑選過的,靜靜地食得好舒服。-✅明太子蟹肉意粉。意粉軟硬適中,醬汁很creamy,偏忌廉味多,明太子的感覺稍微弱,味道有d單調🙈-✅✅巴馬臣芝士肉醬意粉。灑上澎拜的芝士碎,肉醬份量很足夠,意粉每條都掛上肉醬,濃郁的番茄味,開胃又滿足☺️-✅✅喇沙虎蝦意粉。喇沙醬汁很濃椰香,帶小小甜辣,香料味很突出,配上意粉係重口味之選😗 有小小洋蔥翠玉瓜絲,虎🦐都算大隻彈牙。-✅✅烤雞生吐司。吐司烤到外脆內軟,麵粉香氣十足。裏面夾的照燒雞腿扒皮層小許脆,肉質好juicy又嫩😚 醬汁係蛋黃醬加照燒汁加七味粉,惹味又唔會太膩。仲有大量生菜所以食落爽脆。
Fonji Cafe
好味程度😋: 4.3/5
服務🍴: 3.7/5
環境🗾: 4.3/5
性價比🥢: 3.7/5
回頭率😚: 4.3/5

✅✅烤雞生吐司。吐司烤到外脆內軟,麵粉香氣十足。裏面夾的照燒雞腿扒皮層小許脆,肉質好juicy又嫩😚 醬汁係蛋黃醬加照燒汁加七味粉,惹味又唔會太膩。仲有大量生菜所以食落爽脆。來到超級熱辣辣好高質🤩

✅✅開心果忌廉戚風蛋糕。呢個蛋糕鬆軟,開心果味夠出,入面有2層開心果醬夾層,加埋面頭都有,同埋開心果碎碎,濃味得來味道天然,唔膩💚

✅✅冧酒提子巴斯克蛋糕。半流心狀態加半軟滑質地的巴斯克,係我心目中係完美的texture。口感creamy細滑,味道有濃濃的冧酒味,冇任何挑剔的位😍

✅煉乳草莓蛋糕。季節限定的🍓蛋糕相對上冇咁特色,而戚風蛋糕質地有啲粗鞋。但賣相加分,而加左煉乳都唔會過甜,草莓片份量好多。草莓配煉乳冬日感up😆

佢哋的蛋糕款款都咁吸引,近期的cream brulee巴斯克都係我口袋名單之一。如果你係搵緊d好出色的cafe,呢間一定係其中之一🤍

• 烤雞生吐司
  • 開心果蛋糕
  • 冧酒提子巴斯克
3天前 0 浏览
又係睇得又食得嘅 cafe好打得咭嘅 interior design,好有 style 好有 feel非凡嘅環境,杯碟又靚喎一開始覺得件蛋糕咁細舊收我 60蚊好過分一食。。我錯了。。真。好食蛋糕軟綿綿,空氣感同實在感好平衡嗰種 fluffiness 真係冇得頂味道方面,cream 位分別係椰子味同焙茶味holy moly!! 好輕身但係又好濃椰子同焙茶味!! 究竟係點做到㗎!!班蘭蛋糕同椰子 cream 襯到絕黑糖味又唔會同焙茶搶風頭,夾到呢一啲都唔會覺得膩,直頭唔夠喉,我可以食多幾件囉😂嘢飲方面又係整得靚靚的,清新的,一件蛋糕一杯嘢飲,有質素的 afternoon tea🤌🏻楓子珈琲班蘭咖央椰子戚風蛋糕 $60黑糖焙茶戚風蛋糕 $60迷迭香柚子檸檬梳打 $50胖大海羅漢果菊花茶 $58📍太子
又係睇得又食得嘅 cafe
非凡嘅環境,杯碟又靚喎
一開始覺得件蛋糕咁細舊收我 60蚊好過分
一食。。我錯了。。
真。好食
蛋糕軟綿綿,空氣感同實在感好平衡
嗰種 fluffiness 真係冇得頂
味道方面,cream 位分別係椰子味同焙茶味
班蘭蛋糕同椰子 cream 襯到絕
黑糖味又唔會同焙茶搶風頭,夾到呢
一啲都唔會覺得膩,直頭唔夠喉,我可以食多幾件囉😂

楓子珈琲

班蘭咖央椰子戚風蛋糕 $60
黑糖焙茶戚風蛋糕 $60
迷迭香柚子檸檬梳打 $50
胖大海羅漢果菊花茶 $58

📍太子
2024-04-12 144 浏览
長期放假都坐滿人!店舖氣氛環境比睇相更加復古😻三層鬆軟嘅蛋糕好有懷舊感,令人想坐低休閒下午嘅感覺Cakes愛好者之旅 留意不定期有期間限定甜點嘅選擇!➊ 山政小山園 焙茶黑糖戚風蛋糕 #hojicha #blacksugar 淡淡嘅焙茶香氣配上薄薄嘅Cream🍦就似嘆茶中 有種滑溜嘅口感 非常清新不會膩➋ 練乳草莓忌廉戚風蛋糕 #strawberrycake 酸酸甜甜嘅草莓加入咗練乳制作 草莓味道更甜更香配上軟軟嘅戚風蛋糕好夾 好有日式感 🍓 ➌ 焦糖布蕾巴斯克芝士蛋糕 #creambrulee #cheesecake 😋焦糖脆脆地好正!cheese都好creamy不過cake有少少鬆散 芝士味可以再更濃郁就好 ➍ Fonji maple Cafe latte ☕️‣ 🍁楓葉糖漿 叫得楓子 當然要飲返杯signature ➎ Rose latte 杯上有兩片花瓣🥀 清香玫瑰味道 打卡啱晒建議大家book定位 店內設有每位人頭低消$100 ~去拍幾張照片 享受一個下午也不錯 📺🕰️📸
長期放假都坐滿人!店舖氣氛環境比睇相更加復古😻
三層鬆軟嘅蛋糕好有懷舊感,令人想坐低休閒下午嘅感覺
Cakes愛好者之旅 留意不定期有期間限定甜點嘅選擇!

淡淡嘅焙茶香氣配上薄薄嘅Cream🍦

➍ Fonji maple Cafe latte ☕️
‣ 🍁楓葉糖漿 叫得楓子 當然要飲返杯signature

➎ Rose latte
杯上有兩片花瓣🥀 清香玫瑰味道 打卡啱晒

建議大家book定位 店內設有每位人頭低消$100 ~
去拍幾張照片 享受一個下午也不錯 📺🕰️📸
2024-04-10 96 浏览
很復古的Cafe ☕️💐😍 豆乳烏冬好creamy😍個湯有少少辣味,配上甜甜脆脆嘅櫻花蝦,又幾開胃😍最中意佢個班蘭咖央梛子戚風蛋糕 🍰,好重班蘭味,配上梛絲,好match!!! 蛋糕甜度啱啱好😋 佢仲有款開心果味嘅都好吸引!!下次黎試🤩🤩1️⃣𝘼𝙫𝙤𝙘𝙖𝙙𝙤 & 𝘾𝙧𝙖𝙗 𝙏𝙤𝙖𝙨𝙩 🥑 🍞 牛油果蟹肉生吐司2️⃣𝙎𝙖𝙠𝙪𝙧𝙖 𝙎𝙝𝙧𝙞𝙢𝙥 𝙎𝙤𝙮 𝙈𝙞𝙡𝙠 𝙐𝙙𝙤𝙣 🦐🍜 櫻花蝦豆乳擔擔讚崎湯烏冬3️⃣ 𝙋𝙖𝙣𝙙𝙖𝙣 𝙆𝙖𝙮𝙖 𝘾𝙤𝙘𝙤𝙣𝙪𝙩 𝘾𝙝𝙞𝙛𝙛𝙤𝙣 𝘾𝙖𝙠𝙚 🥥 🍰 班蘭咖央梛子戚風蛋糕4️⃣ 𝙍𝙤𝙨𝙚 𝙇𝙖𝙩𝙩𝙚 🌹☕️

1️⃣𝘼𝙫𝙤𝙘𝙖𝙙𝙤 & 𝘾𝙧𝙖𝙗 𝙏𝙤𝙖𝙨𝙩 🥑 🍞
  • 櫻花蝦豆乳擔擔讚歧湯烏冬
  • 斑蘭咖央椰子戚風蛋糕
  • 櫻花蝦豆乳擔擔湯烏冬
  • 櫻花蝦豆乳擔擔讚崎湯烏冬
⦿ 煉乳草莓忌廉戚風蛋糕 | $68 這款蛋糕的空氣感很重,但質感輕盈。草莓非常甜,忌廉輕薄不油膩,我宣佈是我今年吃過最好吃的戚風蛋糕。 推薦指數 | 🌕🌕🌕🌕🌕(5分) ⦿ 焦糖布蕾巴斯克芝士蛋糕 | $68 巴斯克蛋糕大家吃很多,但是這麼好吃的真的很少遇到。這款巴斯克蛋糕非常特別,烘焙師將焦糖布蕾放進巴斯克蛋糕,是一種新的嘗試。 推薦指數 | 🌕🌕🌕🌕🌕(5分) 📍地址:深水埗楓樹街5號 / G/F, Nam Fung Mansion, 5 Maple Street, Prince Edward (港鐵太子站 D 出口, 步行約6分鐘)
⦿ 煉乳草莓忌廉戚風蛋糕 | $68

⦿ 焦糖布蕾巴斯克芝士蛋糕 | $68

煉乳草莓忌廉戚風蛋糕
焦糖布蕾巴斯克芝士蛋糕
2024-03-18
煉乳草莓忌廉戚風蛋糕
焦糖布蕾巴斯克芝士蛋糕
深水埗人氣咖啡店review | Café Hopping in Shum Shui Po 今天想與大家分享兩間在深水埗區不可不知的人氣咖啡店,楓子咖啡和十常八九。 1. 楓子咖啡 ⦿ 煉乳草莓忌廉戚風蛋糕 | $68 這款蛋糕的空氣感很重,但質感輕盈。草莓非常甜,忌廉輕薄不油膩,我宣佈是我今年吃過最好吃的戚風蛋糕。 推薦指數 | 🌕🌕🌕🌕🌕(5分) ⦿ 焦糖布蕾巴斯克芝士蛋糕 | $68 巴斯克蛋糕大家吃很多,但是這麼好吃的真的很少遇到。這款巴斯克蛋糕非常特別,烘焙師將焦糖布蕾放進巴斯克蛋糕,是一種新的嘗試。 推薦指數 | 🌕🌕🌕🌕🌕(5分) 📍地址:深水埗楓樹街5號 / G/F, Nam Fung Mansion, 5 Maple Street, Prince Edward (港鐵太子站 D 出口, 步行約6分鐘)

1. 楓子咖啡

2024-03-18
✿明太子蟹肉意粉意粉Creamy多汁,但如果明太子味再出少少就更好了✿伯爵茶忌廉戚風蛋糕✿開心果忌廉戚風蛋糕兩款蛋糕都很鬆軟,可以一試✿ ʜᴏᴊɪᴄʜᴀ ʟᴀᴛᴛᴇ好濃焙茶味!推薦!

✿明太子蟹肉意粉
意粉Creamy多汁,但如果明太子味再出少少就更好了

✿伯爵茶忌廉戚風蛋糕
✿開心果忌廉戚風蛋糕
兩款蛋糕都很鬆軟,可以一試

✿ ʜᴏᴊɪᴄʜᴀ ʟᴀᴛᴛᴇ
好濃焙茶味!推薦!

2024-02-27 144 浏览
其實呢間Cafe一早已經關注咗好耐,見佢哋裝修咁精緻,加上啲嘢食好似又唔錯咁,所以點都要搵一日嚟打吓卡😆, book枱一定基本啦,因為餐廳裏面座位唔算多,呢間咖啡店帶有復古風,有香港六七十年代嘅擺設,非常有懷舊氣息,佢哋嘅碗碟每一款都好精緻,就連餐牌都相當有特色,基本上喺每一個角落都係打卡熱點😍,嘢食方面都相當出色,唔係得個樣㗎😌🥪烤雞生吐司 $98 :好似呢款烤雞吐司咁,都係必叫之選👍🏻,睇落好似好簡單夾舊雞肉落去咁,但其實淨係佢哋嘅生吐司都烤到相當脆又帶軟熟,雞肉方面烤到啱啱好,仲要食落好Juicy🤤,肉汁滿瀉,唔會乾爭爭,又唔會無味😋,另外配咗生菜,面層加上辣粉,口感豐富,份量都唔惹少,食晒都有飽肚感👍🏻🥪牛油果蟹肉生吐司 $108 :另外就叫咗份蟹肉生吐司,賣相睇落去唔錯,有花瓣作伴碟,不過吐司嘅做法就有啲分別,烤到冇咁焦香,配牛油果同蟹肉係唔錯既,比較西式嘅食法,另外面層加上巴馬火腿,最後配上酸酸甜甜嘅醬汁一齊食,一啲都唔膩,都唔錯嘅👏🏻👏🏻🍰斑蘭咖央椰子戚風蛋糕 $60 :見到佢哋嘅甜品選擇都有唔少,我哋就嗌咗兩款嚟試吓,呢款斑蘭咖央椰子戚風蛋糕賣相唔錯💚,一層白色嘅椰子c

🍰斑蘭咖央椰子戚風蛋糕 $60 :見到佢哋嘅甜品選擇都有唔少,我哋就嗌咗兩款嚟試吓,呢款斑蘭咖央椰子戚風蛋糕賣相唔錯💚,一層白色嘅椰子cream,一層綠色嘅斑蘭咖央蛋糕,食起比較清淡😋,斑蘭味比較多,係我至愛,蛋糕都幾軟熟,整體味道幾夾👍🏻

🍮昭和焦糖布丁 $58 :另外呢款就係喺日本餐廳或者Cafe好出名嘅昭和焦糖布丁💛,其實呢款布丁質感比較結實,蛋味較重,焦糖較香🤤,所以食落同一般嘅味道有好大嘅分別,不過都唔錯,賣相又幾的骰😍

☕️Caramel latte hot $45 :嘢飲方面我哋都係嗌咗兩杯熱咖啡,呢一杯焦糖latte嘅焦糖味較重,咖啡味較輕,不過飲落都幾香濃,比較甜易入口👏🏻

☕️Rose latte hot $45 :而另一杯就係熱嘅玫瑰鮮奶咖啡,面層鋪上玫瑰花瓣,味道較特別,帶有一浸浸玫瑰花香味,同咖啡係幾夾既👍🏻
2024-02-16 135 浏览
位於太子楓樹街的楓子珈琲,先是被鋪面日本裝修風格和地上淡綠色的楓葉地磚所吸引,進入咖啡廳後感受到淡淡的秋意,空間並不是很大,但卻很有空間感,安靜和歇憩的氛圍。店內提供主食、咖啡、和蛋糕甜品之選,個人認為蛋糕表現較為出色,尤其是期間限定的焦糖布蕾巴斯克芝士蛋糕!店員服務貼心,先給主食顧客,完食後店員亦主動前來收拾,再遞上甜品。Fonji Cafe located on Maple Street in Prince Edward owns its unique atmosphere of quiet and restfulness! Firstly attracted by the Japanese decoration style of the pavement and the soft green maple leaf floor tiles on the floor, while feeling a touch of autumn after entering the cafe. Seasonal dessert Crème Brûlée Basque Cake hit the sp

Fonji Cafe located on Maple Street in Prince Edward owns its unique atmosphere of quiet and restfulness! Firstly attracted by the Japanese decoration style of the pavement and the soft green maple leaf floor tiles on the floor, while feeling a touch of autumn after entering the cafe. Seasonal dessert Crème Brûlée Basque Cake hit the spotlight for basque cake lovers to try!
🔘 Crème Brûlée Basque Cheese Cake 焦糖布蕾巴斯克芝士蛋糕 | hkd$68
最近心血來潮想尋找特色巴斯克蛋糕,這款是楓子珈琲二月份期間限定的焦糖布蕾巴斯克芝士蛋糕,流心芝士面上有層焦糖脆片,入口享受到焦糖脆片的香脆和絲滑的芝士蛋糕,甜度亦剛剛好,必食之選!

🔘 Hojicha Black Sugar Chiffon Cream Cake 山政小山園焙茶黑糖戚風蛋糕 | hkd$68
戚風蛋糕體軟熟,焙茶味亦能夠輕易品嚐得到,黑糖忌廉的甜度也不會過甜,整體感覺這款蛋糕比較輕盈冇負擔!

🔘 Mentaiko Crab Pasta 明太子蟹肉意粉 | hkd$138
明太子意粉用了比較粗身的意粉,蟹肉絲和蟹籽混和於忌廉醬汁中,調味比較輕盈,重口味者可能會覺得比較淡!

🔘 Fonji Maple Cafe Latte | hkd$45
🍽️ 食物 | Food: 4/5
🌅 環境 | Environment: 4.5/5
💆🏻‍♂️ 服務 | Service: 4.5/5
💰 價錢 | Price: 4/5
📝 總結 | CP Value: 4.2/5
A foodie documentation of dining experience in restaurants based in Hong Kong 🇭🇰.

Mentaiko Crab Pasta 明太子蟹肉意粉

2024-02-14 119 浏览
📍楓子珈琲🇭🇰 太子楓樹街5號南楓樓地舖又一間bookmark咗好耐嘅cafe🫶🏽裝修係復古風 好vintage 打卡一流👍🏻另外係比佢d甜品吸引🤩😽😻😋 開心果忌廉戚風蛋糕 $65推薦推薦!好香濃嘅開心果味戚風部份都好軟熟 呢個係有驚喜嘅😋 煉乳草莓忌廉戚風蛋糕 $75呢個好食 但有點失望 略為普通同埋有啲太甜😋 明太子蟹肉意粉 $138正常 好味嘅!😋 西柚檸檬草蜜桃烏龍茶 $55幾濃西柚味 都不錯
📍楓子珈琲

正常 好味嘅!

😋 西柚檸檬草蜜桃烏龍茶 $55
幾濃西柚味 都不錯
2024-01-07
環境靚,打卡無問題。一間得網紅先想去既地方。想食好野唔洗黎。不過食物同咖啡其實好一般,完全唔值呢個價。叫左兩杯咖啡,絕對唔係咩靚豆靚功夫沖出黎。朋友個草莓蛋糕完全無驚喜,我個芭菲直頭理解唔到點解得一球雪糕可以咁貴。咁既質素咁高評價令我好懷疑其他人係咪無味蕾。加上我講左我對澱粉敏感,唔可以食有澱粉既食物,佢地都照插塊餅落我個芭菲到,叫左佢地唔好落餅碎都照落,好彩我唔係嚴重敏感,未致於要入醫院,但普通既咖啡質素,加埋對食物敏感意識係零,一定唔會有下次。

2024-01-06
2024-01-06 215 浏览
新年一月一日果日約咗好朋友出黎,食吓野同行吓街☺️朋友Book咗呢間位置太子嘅日式Cafe✨楓子咖啡✨我哋叫咗🍼煉奶草莓戚風蛋糕🍰同埋😃開心果忌廉戚風蛋糕🧁share黎食😋而飲品就簡咗Matcha latte 同埋Rose latte✨🍼煉奶草莓戚風蛋糕🍰👉呢件蛋糕係期間限定item🤩餐廳特別選用咗煉奶去配合戚風蛋糕,係比較少見嘅組合,意外地覺得煉奶原來可以同蛋糕好夾,煉奶只存在係蛋糕表面,蛋糕夾心內有忌廉及草莓片🍓煉奶嘅甜味同草莓嘅酸味好夾,蛋糕亦都好柔軟,而忌廉分量適中,唔會膩口👍🏻😃開心果忌廉戚風蛋糕🧁👉整件蛋糕嘅醬,蛋糕及忌廉都以開心果口味為主😆蛋糕表面塗上嘅開心果醬味道非常突出,有濃濃嘅開心果味,有點驚喜,蛋糕都係好柔軟再配埋開心果味忌廉,對比上年買俾屋企人嘅開心果生日蛋糕,呢個期間限定蛋糕好高質☺️如果餐廳將呢款蛋糕變成恆常食物就好了👍🏻

🍼煉奶草莓戚風蛋糕🍰

😃開心果忌廉戚風蛋糕🧁

2023-12-27 170 浏览
呢間咖啡店真的很美,裝修以楓葉為主,牆身用上復古藍色,配上深棕紅色和木系傢俬,加上懷舊小擺設,門口都很適合打咭。我最喜歡湖水綠💚咖啡機,好配合整個環境,餐廳平日人流不少,但環境算是恬靜,讓人暫時可以忘憂,享受寧願的咖啡一刻。🥑牛油果蟹肉🦀生吐司 $108擺盤一流,吐司上以牛油果、蟹肉和沙律醬混合一起,表面加上少許咸香的巴馬臣火腿,口感惹味。伯爵茶戚風蛋糕 🍰$65蛋糕水準真的不錯,蛋糕口感較鬆軟,濃味的伯爵茶味配上奶油香滑,整體幾match!Dirty☕️🥛深烘Ethiopia - 偏nutty先飲到凍奶的香甜,再啜一口咖啡的香濃味道,呢隻豆啡味好濃郁,幾好飲。推薦指數:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ 打咭真的好美,食物飲品質素都好精緻,不過要注意⚠️最低消費係$100🍽️用餐時間90分鐘(*´∀`)~♥

🥑牛油果蟹肉🦀生吐司 $108

伯爵茶戚風蛋糕 🍰$65

Dirty☕️🥛
深烘Ethiopia - 偏nutty

推薦指數:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
🍽️用餐時間90分鐘
(*´∀`)~♥
2023-12-24 138 浏览
🍁 楓子珈琲 Fonji Coffee ☕️極靚既楓子珈琲(⁎⁍̴̆Ɛ⁍̴̆⁎)裝修風格以復古為主燈光採用柔和橘色燈 色調係深色木質配墨綠色令成個感覺都好低調 但又好靚好舒服烤雞生吐司 $98呢個真係整得好好食同黑布小巷整果個多士都係咁好食拎上手食既時候 溫度熱得岩岩好個嫩雞整得好滑又Juicy中間加左啲菜 健康又爽口唔記得左上面灑左啲七味粉定辣粉但加完個味道仲好食Fonji Maple Cafe Latte $45Hot Latte $40好鐘意佢個杯既顏色 勁靚(≧∇≦)
🍁 楓子珈琲 Fonji Coffee ☕️

極靚既楓子珈琲(⁎⁍̴̆Ɛ⁍̴̆⁎)
裝修風格以復古為主

唔記得左上面灑左啲七味粉定辣粉
但加完個味道仲好食

Fonji Maple Cafe Latte $45
Hot Latte $40
好鐘意佢個杯既顏色 勁靚(≧∇≦)
🎈 建議場合:#普通拍拖 #港女打卡 👤 建議人數:2-4人(最多可容納4人檯)💸 人均消費:$100-200【2個人食咗啲咩?】- 斑斕咖央椰子戚風蛋糕($60)- Dirty($40)- 西柚檸檬草蜜桃烏龍茶($55)- Caramel Latte ($50)⭐⭐⭐⭐「食物同環境都好精緻 但係如果有啲規則寫明會好啲」今次試咗個斑斕咖央椰子戚風蛋糕,呢個蛋糕嘅甜度啱啱好,唔會太甜。蛋糕本身鬆軟得嚟,每一啖都入口即溶。外面鋪左層椰絲,增添咗唔同嘅口感,令個味道同texture更加豐富多彩。仲有個椰絲同斑斕咖央嘅味道都好夾,creamy得黎唔會好膩!而個Dirty咖啡層次分明,香濃嘅咖啡味道真係令人回味無窮。你唔會單止食到味覺上嘅滿足,仲會感受到咖啡嘅香氣迴盪喺口中,一啖暖暖嘅咖啡接著一啖凍牛奶。另外,西柚檸檬草蜜桃烏龍茶味道清香,真係一個絕佳嘅解渴選擇,特別係喺天氣熱嘅時候。佢嘅清新風味令人感到提神,又唔會太甜,真係一杯令人心情愉悅嘅飲品。仲有不得不提嘅就係佢地嘅裝修好俾心機,好多好特別嘅裝飾,偏向vintage風,非常別緻,適合一啲想打卡嘅客人。但係要注意嘅係每人最低消費係$100,
🎈 建議場合:#普通拍拖 #港女打卡
👤 建議人數:2-4人(最多可容納4人檯)
💸 人均消費:$100-200

【2個人食咗啲咩?】
- 斑斕咖央椰子戚風蛋糕($60)
- Dirty($40)
- 西柚檸檬草蜜桃烏龍茶($55)
- Caramel Latte ($50)

⭐⭐⭐⭐「食物同環境都好精緻 但係如果有啲規則寫明會好啲」

但係要注意嘅係每人最低消費係$100,用餐時間係1.5小時(最後10分鐘心先同你講),不過間cafe無寫明,所以如果cafe可以係客人入黎前講明會好啲。

總括而言,呢次嘅食物體驗真係好滿足。斑斕咖央椰子戚風蛋糕同Dirty咖啡都係味道出眾,令人回味無窮。西柚檸檬草蜜桃烏龍茶又係一個清新解渴嘅好選擇。如果你鍾意甜品同咖啡,絕對唔可以錯過呢個地方。希望你都可以試吓,一定唔會後悔!