連續幾年獲米芝蓮車胎人推介嘅「一樂燒鵝」今日終於一嚐,之前已經好想食架啦,因為中環出名既野食都有幾間,間間都收堆左係我個必食list入面,試均簡直係我既小心願呀!我見食評對呢間「一樂」嘅評價十分兩極,究竟我又食完有咩感覺呢?!士丹利街,唔難搵!🔹馳名燒鵝瀨粉盛惠 $56中環價錢,抵唔抵就睇你點睇!食落其實OK,點為之OK? 就係正正常常,冇咩驚喜,有D真係過度吹棒左呢碗燒鵝瀨粉。幕名而去,三個字,「唔.值.得」!燒鵝肉質老了一點,冇咩肉食,相對細件左小小,瀨粉分量OK ,夠一個女生去食,男生就一定唔夠飽呀!伙記們嘅態度好多人都話……有待改進!但我其實覺得OK既!因為老店係咁上下吧!唔好期望就會有驚喜架啦!.總括嚟講,唔太抵食,但好想試吓米芝蓮推介嘅燒味都可以試吓嘅!一次就夠啦不過。

士丹利街,唔難搵!

🔹馳名燒鵝瀨粉盛惠 $56