好記得第一次黎食既時候真係印象深刻。除咗係因為果日係我同男朋友一齊既第一日之外,身為食肉獸既我竟然叫咗個蕃茄湯一日野菜烏冬,真係好難忘。(素食者一定要試一日野菜烏冬,包你鍾意。)(食肉獸千萬唔好試!)(咖哩湯底應該會好食好多)(令我諗起譚詠麟首我愛大自然🌿)好啦咁一年之後我同同事再黎食。係唔會再叫無肉餐單既。【溏心蛋豬軟骨烏冬】$69其實呢到既咖哩烏冬好出名,不過我鍾意湯烏冬多啲,所以今日叫咗溏心蛋豬軟骨烏冬。賣相係 好 吸 引。好大碗,有三四舊超大豬軟骨,好多椰菜絲,粟米。食啦喂,仲講廢話。第一件事即讚個豬軟骨。所謂豬軟骨,通常係街到食到既都係肉好淋好鬆,條軟骨就好似熱融膠槍條未融既熱融膠咁(一時諗唔到第個比喻)食得,咬到,但係係一條硬硬地既白色野。今日呢條豬軟骨係融晒!係一入口就融晒!完全feel唔到條軟骨係邊,係會漿住個嘴,無誇張。個肉好有肉味,好鬆軟,但唔會爛晒。好好味。食到完全無同同事傾過計。i was in 豬軟骨's world.啲椰菜係好新鮮,食落口索索聲。隻蛋好味,平時唔食溏心蛋都食晒。同埋最好一樣野食佢送一杯焙茶(熱或凍),唔hea好有焙茶味,平時果啲餐廳,求其比杯
身為食肉獸既我竟然叫咗個蕃茄湯一日野菜烏冬,真係好難忘。
(素食者一定要試一日野菜烏冬,包你鍾意。)
(食肉獸千萬唔好試!)(咖哩湯底應該會好食好多)
(令我諗起譚詠麟首我愛大自然🌿)
好啦咁一年之後我同同事再黎食。
係唔會再叫無肉餐單既。
溏心蛋豬軟骨鳥冬

【溏心蛋豬軟骨烏冬】$69
其實呢到既咖哩烏冬好出名,不過我鍾意湯烏冬多啲,
所以今日叫咗溏心蛋豬軟骨烏冬。
賣相係 好 吸 引。
好大碗,有三四舊超大豬軟骨,好多椰菜絲,粟米。
食啦喂,仲講廢話。

第一件事即讚個豬軟骨。
所謂豬軟骨,通常係街到食到既都係肉好淋好鬆,
條軟骨就好似熱融膠槍條未融既熱融膠咁(一時諗唔到第個比喻)
食得,咬到,但係係一條硬硬地既白色野。

今日呢條豬軟骨係融晒!係一入口就融晒!
完全feel唔到條軟骨係邊,係會漿住個嘴,無誇張。
個肉好有肉味,好鬆軟,但唔會爛晒。好好味。

同埋最好一樣野食佢送一杯焙茶(熱或凍),
唔hea好有焙茶味,平時果啲餐廳,求其比杯水hea下你嫁啫。

仲有,我試食咗同事既咖喱飯,無圖。
想講佢個咖哩都真係必食,個汁好有層次,唔係平時一般果啲得個甜甜地既垃圾日式咖哩,
少少甜之中帶少少辣,好開胃。同埋都係好大個飯!細食者可以叫少飯。

總結,成餐飯食得好開心,最唔開心應該係坐我對面個同事,成餐飯無人同佢傾計,慘。
2018-07-30
溏心蛋豬軟骨鳥冬