2019-03-25
當你一起食飯嘅frd有一個係食素嘅,搵咩餐廳可以就到你哋?搵都搵到都頭痕啊!😅呢個月我哋三個女仔一起係天后出job,其中有位就係素食者,我哋要就佢揀餐廳,openrice搵搵下就搵到呢間😬lunch時間比較多人,剛剛入去坐定就聞到隔離既飯菜好香啊~!好快一人叫咗一個餐。先睇下素食果位同事叫咗個十五種一日野菜咖哩飯,賣相好colorful好吸引,雖然冇肉做調味,但個味道係唔錯噶~另外一位同事叫咗牛油烤雞野菜咖哩飯,肌肉好多,又大份,入面有好幾種唔同既蔬菜,健康又好味😋我就要咗個豬軟骨丼HKD55,聞起來超級香的!食落去軟軟糯糯的,入口即溶的感覺。呢個飯入面除咗有熟椰菜,仲有配生沙律菜,食完肉再食埋菜,感覺會好fresh,D菜可以解油膩,好岩健康既我😘😘得閒會回頭食返多次噶!
得閒會回頭食返多次噶!