2017-09-16 379 浏览
早兩日同班朋友約埋食下午五點半放題,因為大家明日都返早班,早食早散水😂,五點二十分到門口,都有一堆人係度等入場,等左一陣就入到去,第一件事就係去拿野飲,因為天氣熱大家都口渴🙈,飲品都好多選擇,我就拎左綠茶黎飲,坐低飲完野就即刻落番個刺身order先😍,呢盤就有三文魚、北寄貝、帶子、甜蝦同珍寶赤海蝦。三文魚色澤幾靚同夠厚肉,北寄貝就普通啦,帶子都幾鮮甜但略嫌細片左d,甜蝦就幾鮮甜而赤海蝦就夠哂大隻多肉。創意壽司都幾特別,每件都細細件,可以一啖一件,喜歡三文魚的我叫左好多件迷你花之戀😏。再黎就整左碟燒雞中翼同燒比目魚,兩樣食落都幾香口。海鮮杯原來係有蝦同帶子,混合埋d芝士醬,幾惹味🤤。跟住再叫左一堆壽司,叫完後上菜速度都好快,食落都好新鮮唔會有腥味。下一碟就係蒜香一口牛,呢個去度真係要試一試👍🏻,好有蒜香味同咬落好淋,唔似得出面有d整到好韌,好似食緊香口膠咁🤦🏻‍♂️。之後就食炸物-芝麻雞翼同炸年糕,芝麻雞翼同燒雞翼比較,真心覺得芝麻雞翼好食好多,佢炸到成隻雞翼脆卜卜,又食到芝麻香,下次我會留番哂食雞翼的quota,俾哂芝麻雞翼😂,而炸年糕就外脆內軟,咬落好煙韌。最後就到食甜品時間,呢度有好
最後就到食甜品時間,呢度有好多選擇,今次我就揀左葡撻仔、雲尼拿雪糕杯、牛乳布甸同埋雪米磁,最好味我會㨂牛乳布甸,佢有好濃的奶香味,我自己最後食左三杯,朋友們個個都最少食左兩杯,呢個又係值得試一試的甜品😏。