2020-11-23
今次黎SUSOSHU,驚喜十足!佢既dinner menu有11款野食,賣相吸引,味道亦有驚喜蟹肉甘蝦配土佐酢果凍山葵葉盛載滿滿既蟹肉絲同蝦肉,配上土佐醋製成既啫喱,一啖入口,口腔都充滿蟹肉香,加上土佐醋,微微酸甜令鮮味更突出。宮城縣鮮帆立貝刺身肉質厚實大粒,有別於一般帆立貝既軟滑,更鮮味更有咬口。鰹魚刺身預先漬好去除鰹魚本身既微酸,澆上百里香蒜頭汁,再配上炸蔥絲,入口充滿蔥蒜香味,肉質緊實。松葉蟹肉茶碗蒸蛋下全部都係蟹肉絲,蟹肉羹一樣,加上蒸蛋,入口非常滑季節の壽司 四貫-代表秋季既秋刀魚,肉質香軟,味濃又唔唔腥-小肌魚用白菊醋醃製,外表好似秋刀,但魚味明顯無咁香濃-火炙右口魚邊,比較少見,魚油比左口更豐富,入口即溶,油脂特別香-吞拿魚壽司,可能食完味濃既秋刀,味道唔算太突出十割蕎麥麵全蕎麥粉製成嘅,蕎麥味道突出,而且爽滑彈牙韌性足,口感十足食緊沾麵。 另外佢既soba汁調得好好味,我忍唔住飲埋😂時令甘味係餐廳特制既寒天夜空,入口係梅酒味,非常特別,造型賣相打卡一流👍🏻
宮城縣鮮帆立貝刺身
肉質厚實大粒,有別於一般帆立貝既軟滑,更鮮味更有咬口。
鰹魚刺身
松葉蟹肉茶碗蒸
蛋下全部都係蟹肉絲,蟹肉羹一樣,加上蒸蛋,入口非常滑
季節の壽司 四貫
-代表秋季既秋刀魚,肉質香軟,味濃又唔唔腥
-小肌魚用白菊醋醃製,外表好似秋刀,但魚味明顯無咁香濃
-吞拿魚壽司,可能食完味濃既秋刀,味道唔算太突出
十割蕎麥麵
時令甘味