2022-01-01 508 浏览
圣诞期间,当你突然有饭局但又未book位,呢个时候你脑入面只会谂到一个选择 ~ 食中餐,果然真系仲有位,感恩呢间餐厅系新派中菜,主打精致点心,亦都有中西合璧既fusion 菜,一入餐厅门口就有个书架,入面亦都有好多花既摆设,喇叭系D字头喇叭,餐具亦都好靓,非常讲究青苹果叉烧酥卖相好似个青苹果咁,酥皮好松脆,但个馅就唔系好食到有苹果肉,味道就系一个普通叉烧酥咸蛋黄竹炭萝卜丝酥饼用上竹炭粉将个酥皮变成黑色,底部有d芝麻,面头撒上咸蛋黄碎,萝卜馅料亦都好足,酥脆内软酸辣土豆丝唔止酸辣咁简单,仲有麻,食落都几辣下,土豆丝好爽脆,刺激又开胃拔丝咕噜肉咕噜肉外层被糖浆包围,外层微微脆口,入面啖啖肉,个肉一d都唔膻,味道不错芝麻鸡半只芝麻鸡整得好脆呀,芝麻既香味再加埋鸡皮既油香,真系好难忍到口唔食埋块皮,肉质都仲好嫩,好食干煸黑毛猪肉崧芥兰无谂过芥兰会系咁样呈献,师傅真系好花机,只保留芥兰最嫩个part,又嫩又甜,黑毛猪肉崧可以再煮得干身d生炒M7和牛饭炒饭炒得够干身,但我就觉得M7和牛系个炒饭入面唔系好突出,可能切得太细粒,感觉同普通牛肉差唔多整体环境舒服,食物卖相同质素都不错,连茶叶都系来自英记

青苹果叉烧酥

拔丝咕噜肉

芝麻鸡半只

生炒M7和牛饭

整体环境舒服,食物卖相同质素都不错,连茶叶都系来自英记茶庄,待应亦都好smart好有礼貌,最开心既系个日佢无限时,可以一边同朋友慢慢倾慢慢食真系好难得