2018-10-20 792 浏览
今日約咗舊同學食飯,一早就打咗電話黎呢一間餐廳book位,有少少期待因為朋友推介,佢話呢間餐廳啲嘢食幾特別,其他餐廳冇咁話喎,今日就試試佢!一上到去嘩左一聲!冇諗到個景咁好!侍應俾左個餐牌我哋睇先,見到啲餸菜個款式名都好特別,即刻覺得好肚餓呀!第一道餸係手撕鵪鶉配海膽汁海蜇,手撕雞就食得多,首先鵪鶉真係未食過,原來個味係濃過雞味好多!仲有個海膽汁海蜇,冇諗過可以咁match!之後上嘅係阿拉斯加蟹肉配南瓜湯,食落去蟹味好濃,個底仲有驚喜,原來係有蛋白墊底!我哋叫咗兩個點心,第一個三文魚子鳳眼餃,口感唔錯,三文魚子都好新鮮。第二道係係蟹玉米卷配蟹黃醬,侍應係我地面前將蟹黃醬同鵪鶉蛋攪勻,配埋米卷好有風味!主菜終於登場,第一道係黑松露鮑汁米形粉,食落去質地好得意好滑,侍應仲教我地撈埋頭先個蟹黃醬一齊食,好有海鮮味!另外一道係安格斯牛肉炒河,牛肉好鮮嫩河粉都好入味!餐廳真係好值得推薦,如果有啲咩宴會嚟我相信都係會帶比你好難忘嘅回憶!