2021-04-11
呢日黎到銅鑼灣,去我地一早預訂左位既gaijin 試下fine dining,用餐體驗真係一流!一入到餐廳店員就好用心咁樣同你介紹翻啲餐牌既食物~我就揀咗個Five course Menu~一嚟就上咗個令和生蠔先,生蠔真係好鮮味,食落嗰種鮮味係個口到徘徊緊,好想食好多隻!跟住就上咗個日本白海老刺身,海老就即係蝦啦,仲要配上三文魚子,感覺勁夾!好想一啖接一啖食落去!然後就係香煎帶子,帶子超級大粒,係平時食開帶子嘅大細四倍!煮得超鮮嫩仲要配上紫蘇葉,好味到唔識形容!然後就係捲毛豬扒,豬扒煎得啱啱熟,食落去肉質仲有好多汁,完全唔會鞋!好想食多一塊!最後嘅甜品都非常精緻,係芒果慕絲蛋糕~食落去去酸酸地咁夠晒解油膩感!正!上每道菜嘅時候點樣都會有悉心嘅講解有咩唔明都可以問佢哋!
上每道菜嘅時候點樣都會有悉心嘅講解有咩唔明都可以問佢哋!