2021-03-30 83 浏览
呢間西餐廳之前都嚟過 覺得坐得舒服嘢食又好食 所以同朋友再嚟一次!一開始有餐包 餐包嘅質地軟熟得黎又煙韌 仲有黑醋同橄欖油俾我哋點 作為前菜 酸酸地幾開胃之後我哋要咗兩隻生蠔配埋白酒 生蠔都好肥美 creamy 海水味好重 相當新鮮👍另外點左一份蟹肉牛油果沙律 分量十足 蟹肉夠鮮甜 配上牛油果嘅清新 好夾😋再點左一客焗田螺 田螺好爽口鮮甜 上面有黑松露點綴 更顯鮮味👍下面亦有薯蓉 好綿好滑👍主菜方面要左法式黃油雞 我同朋友好好彩 因為點完之後聽到侍應話已經冇晒 我哋嗌到最後一份🤣呢個黃油雞肉下面有啲小米 店員同我哋講煮嘅時候 雞既精華會落去米度 所以都好入味!而雞肉仍然好juicy 煮得剛剛好 唔會太乾🖖🏼最後要咗個芝士蛋糕做結尾 一上菜嘅時候有個蓋蓋住 所以一打開好大煙 😛呢個甜品嘅伴碟係燒溶左既棉花糖 有炭燒嘅香味同棉花糖嘅甜味😋芝士蛋糕亦相當足料 上面係一粒粒原粒芝士 所以整個芝士蛋糕都有好香濃芝士味 中意芝士既朋友一定中意!