2017-07-02
自從黃埔有咗地鐵之後交通就更加方便,所以亦都變相令到我會多咗來呢一區食飯!其實之前我已經好鍾意紅磡區因為佢哋最大嘅特色就係好多小店唔會有太多嘅連鎖餐廳。今次我就同朋友嚟到呢一間食西班牙菜嘅特色小店。 黎到嘅時候啱啱係一點鐘所以亦都係人潮最多嘅時候,雖然我哋已經訂咗位但係都要等多五至10分鐘先至有位~小店裝修走型格路線好有現代感!坐低嘅時候當然第一時間就要睇吓佢既午餐餐牌啦,黎西班牙餐廳當然要試吓佢嘅海鮮飯($78) 另外朋友叫咗牛扒($98) 同加錢轉左蜜桃有子茉莉花茶(加$15) 而我呢就再叫咗個焦糖燉蛋配桂花烏龍功夫茶($58) 先講開海鮮飯,有青口同大蝦 個味調得唔錯有丁點辛辣幾開胃但覺飯既texture爭左少少可以整得好啲~不過整體都是吸引的! 另外牛扒肉身夠稔身 夠juicy 而配菜嘅薯條好好味加左分~ 友人既花茶大獲好評 果味好香 茶香中和左果甜 兩者配合得宜最後既焦糖燉蛋同平日既有啲唔同 佢無平日既一層焦糖 但卻出奇地好味 ! 好得意 而且個擺設好日式2個人大概300 元~ 算是不錯呢
小店裝修走型格路線好有現代感!
海鮮飯
友人既花茶大獲好評 果味好香 茶香中和左果甜 兩者配合得宜