2022-08-09 66 浏览
話說上網成日睇到啲人食甜品 搞到我都好想食😫上網見到有間叫做Soffee既甜品舖頭 睇到啲相又覺得甜品又靚又吸引 咁啱佢又做緊Mr n Mrs Moon既小展覽 所以就同媽媽一齊去試下❣️Sunflower $78呢個蛋糕整得好靚 佢係榴連Mousse蛋糕嚟😋店員一落出嚟就已經有好香既榴連味 好似都吸引咗唔少人既目光🤩蛋糕係用咗新鮮榴連同芝士去整添 所以食落有好香好甜既榴連味 真係好似食緊榴連咁🤤 鍾意食榴連既真係不妨試一試Camellia $58呢個係朱古力焙茶麻糬Mousse蛋糕🍰 外面有一層厚厚既朱古力 朱古力內仲有啲杏仁粒粒增加口感 而佢裏面就有幾濃焙茶味既Mousse 再配埋麻糬一齊食幾有日式既感覺🥰 秘製鹹蛋黃薯條🍟 $78呢個薯條係即叫即整 所以嚟到係熱辣辣😋每條薯條上面都舖滿咗鹹蛋黃既粉同粒粒 所以食落都好有鹹蛋黃味 而且薯條仲係好大條 仲幾飽滿芋圓芝士奶蓋茶 $38冇諗過呢杯飲品咁大杯 上面仲有一層厚厚既芝士奶蓋奶蓋有好濃既芝士味 鹹鹹地又幾好飲🤤茶底仲有得揀 我揀咗烏龍茶味 個人覺得都幾夾幾好飲 因為烏龍茶味都幾香濃😆底下仲有好多芋圓 如果係嚟食個tea 飲杯野嘆下就

Sunflower $78

Camellia $58

秘製鹹蛋黃薯條🍟 $78

芋圓芝士奶蓋茶 $38
冇諗過呢杯飲品咁大杯 上面仲有一層厚厚既芝士奶蓋奶蓋有好濃既芝士味 鹹鹹地又幾好飲🤤茶底仲有得揀 我揀咗烏龍茶味 個人覺得都幾夾幾好飲 因為烏龍茶味都幾香濃😆底下仲有好多芋圓 如果係嚟食個tea 飲杯野嘆下就啱晒🤩

新鮮百里香綠茶 $46
呢杯飲品望落好靚 因為有一種好夏日既感覺🏖 店舖用咗新鮮嘅百里香 所以飲落味道好夠 而且仲帶有一點酸酸甜甜味 胃口全開🥳