2023-10-27 26 浏览
店名: 家全七福 地址: 尖沙咀中間道15號H Zentre 7樓尖沙咀站L1出口,行1分鐘環境: 4/5價錢: 4/5味道: 4/5今次黎到位於尖沙咀H Zentre 7樓嘅家全七福,佢哋嘅粵菜質素相當有保證,同朋友2個人,但又想試多啲唔同菜式,tasting menu就啱哂我地調和五味 細味品嚐 Tasting menu❤️❤️❤️❤️❤️$1000@1位皮蛋醬蘿蔔/蜜汁燒脆鱔/雞子戈渣皮蛋呈流心,配上蘿蔔十分開胃😝鱔肉厚身,肉質彈牙👏🏻雞子炸至香脆熱辣辣😗雞茸燴官燕用料十足,入口醇滑,啖啖都係燕窩,好有層次😚釀焗鮮蟹蓋將蟹肉等配料,釀到蟹蓋後,炸至金黃色,點上黑醋就更好食😍燒雲腿大地田雞片田雞肉質嫩滑,雲腿帶有咸香🤩彩椒炒手切牛肉牛肉軟腍,肉味香濃,彩椒帶了點清新感😆油雞樅菌炒四季豆四季豆有鑊氣,帶微咸,十分惹味😉瑤柱荷葉飯上枱熱辣辣,飯入面有瑤柱雞肉等,配料滿滿,啖啖都有荷葉獨有嘅香氣,一流‼️生磨合桃露/鴛鴦棗茸糕/懷舊芝麻卷合桃露口感細滑,入口帶有濃郁合桃香😍棗茸糕棗味甚濃,中間仲帶點椰香,味口感超煙靭😋芝麻卷十分懷舊,已經唔係好多地方有,食落芝麻味十分香濃🥰
店名: 家全七福

地址: 尖沙咀中間道15號H Zentre 7樓
尖沙咀站L1出口,行1分鐘

環境: 4/5
價錢: 4/5
味道: 4/5

$1000@1位

皮蛋醬蘿蔔/蜜汁燒脆鱔/雞子戈渣
皮蛋呈流心,配上蘿蔔十分開胃😝
鱔肉厚身,肉質彈牙👏🏻
雞子炸至香脆熱辣辣😗

雞茸燴官燕
用料十足,入口醇滑,啖啖都係燕窩,好有層次😚

釀焗鮮蟹蓋
將蟹肉等配料,釀到蟹蓋後,炸至金黃色,點上黑醋就更好食😍

燒雲腿大地田雞片
田雞肉質嫩滑,雲腿帶有咸香🤩

彩椒炒手切牛肉
牛肉軟腍,肉味香濃,彩椒帶了點清新感😆

油雞樅菌炒四季豆
四季豆有鑊氣,帶微咸,十分惹味😉

瑤柱荷葉飯

生磨合桃露/鴛鴦棗茸糕/懷舊芝麻卷
合桃露口感細滑,入口帶有濃郁合桃香😍
棗茸糕棗味甚濃,中間仲帶點椰香,味口感超煙靭😋
芝麻卷十分懷舊,已經唔係好多地方有,食落芝麻味十分香濃🥰