2022-09-05 368 浏览
餐廳環境舒服乾淨,裝修行簡約風。Tea Set賣相精緻,而且茶點水準冇令人失望。下午茶嚟講,份量足夠。下單後約十分鐘,食物就嚟到了。📌Tea Set 1:熱帶果醬 配 法式焦糖燉蛋 - $98(選用日本蘭王蛋)Crème Brûlée in passion fruit jam(made with ran-oh egg from Japan)。焦糖燉蛋質感幼滑,甜度適中,而且雞蛋的味道幾濃厚。雪糕幾香滑,有點點雲尼拿籽。熱帶果醬的味道略為太強勁,蓋過了燉蛋的味道。。📌Tea Set 2:西班牙油條 配希臘乳酪 - $88Churros with Greek yogurt 。即點即製嘅Churros條好香脆! !一口一條嘅設計,砂糖份量適中,感覺唔會好膩好滯。今次和一位朋友前來,點了兩客Tea Set來分享,每人三條Churros,份量剛剛好。。打成泡沫嘅希臘乳酪感覺輕盈清新,面頭加了少許青檸皮,味道更豐富。成份茶點感覺好平衡,well-balanced.。下午茶餐包冷熱美式咖啡、鮮奶咖啡或泡沫咖啡Tea Set include Cold/Hot Americano, Latte or C
餐廳環境舒服乾淨,裝修行簡約風。

Tea Set賣相精緻,而且茶點水準冇令人失望。
下午茶嚟講,份量足夠。
下單後約十分鐘,食物就嚟到了。

📌Tea Set 1:
熱帶果醬 配 法式焦糖燉蛋 - $98
(選用日本蘭王蛋)

焦糖燉蛋質感幼滑,甜度適中,
而且雞蛋的味道幾濃厚。
雪糕幾香滑,有點點雲尼拿籽。
熱帶果醬的味道略為太強勁,
蓋過了燉蛋的味道。

📌Tea Set 2:
西班牙油條 配希臘乳酪 - $88
Churros with Greek yogurt

即點即製嘅Churros條好香脆! !
一口一條嘅設計,砂糖份量適中,
感覺唔會好膩好滯。
今次和一位朋友前來,點了兩客Tea Set來分享,
每人三條Churros,份量剛剛好。

打成泡沫嘅希臘乳酪感覺輕盈清新,
面頭加了少許青檸皮,味道更豐富。
成份茶點感覺好平衡,well-balanced.

下午茶餐包冷熱美式咖啡、鮮奶咖啡或泡沫咖啡
Tea Set include Cold/Hot Americano, Latte or Cappuccino

凍泡沫咖啡(Cappuccino )的泡沫打得幼滑,採用全脂奶去沖泡,咖啡味濃厚。朋友則覺得熱鮮奶咖啡(Latte)的味道正正常常。

Mizu
📍佐敦德興街3號地舖
📍G/F, 3 Tak Hing Street, Jordan
2022-09-04