2024-06-01
呢間位於中環LLTower既日式餐廳提供120分鐘特選生蠔放題,主打有日式時令懷石八品、生蠔、焗蠔、串燒、小食、無酒精飲品無限供應,每位更有海鮮湯、茶漬飯或烏冬及甜品一份,真正大滿足👍🏻🥣時令海鮮湯:蜆肉及蝦等材料熬製,湯盛在茶壺內,斟在小杯飲,細細品嚐更鮮味🙌🏻🍴喜多嬉時令懷石八品:一上枱已非常吸睛,侍應提醒進食次序要由淡味去到濃味。其中印象深刻係明太子芝士薯蓉,明太子鮮味同芝士十分配合;而牛油果醬拌吞拿魚蓉感覺清新,有開胃感覺🦪生蠔:由北木島直送,非常新鮮,生蠔肉質爽滑,有6款味道:原味、柚子啫喱、辣椒蘿蔔蓉、蔥花、昆布漬及雞尾酒汁,我最鍾意係柚子啫喱同埋原味,更突顯到生蠔鮮味👅🦪焗蠔:有6款味道:清酒煮、蒜味、辣蒜味、麻辣、芝士及冬陰公味。最鍾意清酒煮,唔會蓋過生蠔本身嘅鮮味,酒精揮發後亦增添淡淡香味🍢串燒:非常欣賞雞胗爽口、雞腿肉嫩滑,翠玉瓜、蕃薯仔燒得亦保留水份,水準之作🍘炸物及小食:雞翼及炸蠔炸得美味,枝豆亦送酒一流👍🏻🍰甜品:是日柚子芝士蛋糕,質地滑溜,芝士味濃,仲有陣陣柚子清香,食飽咗都食得落🍹飲品飲品亦非常多選擇,可以選擇無糖茶或不同梳打,轉換飲品口味可以食得更多☺️
🍘炸物及小食:雞翼及炸蠔炸得美味,枝豆亦送酒一流👍🏻
🍹飲品